Un caz cu final fericit! Mama a donat un rinichi pentru a-i salva viața fiicei ei, în vârstă de 23 de ani

O femeie de 48 de ani a fost de acord să îşi doneze un rinichi pentru a-i salva viaţa fiicei sale. Tânără suferea de o afecţiune renală congenitală, iar în urma intervenţiei, care a fost una reuşită, va scăpa de povara dializei. Transplantul a avut loc acum două zile, mama şi fiica întâlnindu-se astăzi pentru prima dată după intervenţie.

separator

,,Acum, fiica mea este mult mai frumoasa, mai luminoasă, se vede că a prins viaţă din nou. Mă simt minunat, ca şi cum aş fi născut a doua oară”, povestește femeia.

Mariana Breaur, din comuna Holboca, județul Iași, a aflat că îşi poate ajuta fiica în urmă cu câteva săptămâni, atunci când medicii au efectuat o serie de investigaţii pentru a vedea dacă cele două sunt compatibile.

După ce analizele au ieşit pozitive, mama a luat decizia de a-şi ceda unul dintre rinichi pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a fiicei sale.

Tânăra a fost diagnosticată în urmă cu şase ani cu o maladie la rinichi şi, de atunci, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit existând riscul de a începe dializa. „De la 17 ani la 23 de ani ea nu a putut face lucrurile pe care le facea cineva de vârsta ei.

Doctorii de la Spitalul „C.I. Parhon din Iaşi” susţin că operaţia a fost una reuşită însă, cu toate acestea, tânăra care a primit rinichi va fi nevoită să mai stea în spital câteva săptămâni. Mama sa poate pleca acasă peste doar câteva zile.

„Pacienta este o tânără care a avut o malformaţie congenitală, reflux ureteral bilateral, pentru care a suferit o intervenţie în copilărie. O perioadă functia renală a fost normală, dar, în timp, rinichii s-au distrus, ea aflându-se în pragul dializei. Era foarte important pentru ea să nu înceapă dializa, ci să primească un rinichi care să-i suplineasca funcţia renală”, a declarat medicul primar urolog Adelina Miron, potrivit adevarul.ro.

alte Articole interesante