8 pași esențiali pentru a-ți proteja copilul de radiațiile UV!

E vară, temperaturile ridicate și zilele însorite ne determină să petrecem cât mai mult timp în aer liber, însă pielea sensibilă a bebelușului necesită o îngrijire specială în această perioadă, având în vedere că radiațiile ultraviolete ating un nivel mai mare ca de obicei. În urma expunerii la soare, nu doar pielea sensibilă a bebelușilor este susceptibilă deteriorării și arsurilor solare, ci există și riscul de supraîncălzire, ceea ce poate conduce la stres termic și insolație.

separator

Desigur, cel mai bun sfat este evitarea pe cât posibil a expunerii celor mici la soare, mai ales în zilele fierbinți de vară, însă ce faci când nu ai de ales?

1. Limitează expunerea bebelușului la soare

Dacă temperatura exterioară și nivelul radiațiilor UV sunt ridicate, este recomandat să limitezi expunerea bebelușului la soare. Bebelușul nu trebuie expus la soare în intervalul orar 11-17, atunci când radiațiile ating intensitatea maximă.

2. Utilizează loțiuni pentru protecție solară

Loțiunile de plajă reprezintă soluția ideală pentru a proteja pielea sensibilă a bebelușului atunci când este expus la soare. De asemenea, trebuie utilizate loțiuni special concepute pentru pielea sensibilă a bebelușilor, fară parabeni, fenoxietanol și alcool și cu spectru larg de utilizare, protejând împotriva tuturor tipurilor de radiații ultraviolete: UVA si UVB, dar și impotriva efectelor razelor infraroșii (IR). Se recomandă utilizarea loțiunilor cu factor SPF cât mai mare: 30+ sau 50+.

Aplicați o cantitate suficientă de loțiune de plajă pe pielea copiilor cu 15-30 de minute înainte ca acestia să fie expuși la soare. Nu uita să reaplici aceeași cantitate la intervale de 2 ore. Principala problemă întâlnită în rândul celor care utilizează loțiunile de plajă este că aplică o cantitate mult prea mică decât este necesar pentru a asigura nivelul maxim de protecție.

Chicco recomandă loțiunile de protecție solara 0 luni+:

 3. Utilizați bariere de protecție

Crearea unor bariere fizice între pielea bebelușului și razele soarelui este absolut esențială pentru protejarea copilului. Pielea bebelușului trebuie acoperită cu haine lejere, confecționate din materiale naturale, care ofera protecție împotriva radiațiilor ultraviolete și permit aerului să circule.

Accesoriile tip parasolar pentru cărucior sau landou reprezintă o metodă eficientă de a oferi protecție împotriva radiațiilor UV, însă trebuie să acorzi o atenție sporită alegerii acestora. Sunt recomandate cele realizate din țesături care permit pătrunderea și circulația aerului în interiorul căruciorului sau landoului, eliminând riscul de supraîncălzire. Asigurați-vă că parasolarul ales oferă protecție UV 50+, în acest caz 97% din razele ultraviolete fiind blocate.

De asemenea, pot fi utilizate și umbrelele special adăptate pentru cărucior care oferă protecție completă UV 50+ împotriva razelor soarelui.

4. Utilizați pălării și șepci pentru cei mici

Pălăriile și șepcile reprezintă accesorii indispensabile în această perioadă și este necesar să fie purtate și de către cei mici, indiferent de intervalul orar în care sunt expuși la soare. Pălăriile sau șepcile alese pentru copii trebuie să aibă boruri cât mai largi, astfel încât să ofere protecție feței acestora în timpul plimbărilor sau călătoriilor.

5. Ochelarii de soare

Nu doar pielea sensibilă a bebelușilor este vulnerabilă în această perioadă, ci și ochii lor, a căror structură permite luminii soarelui să patrundă mai adânc, iar capacitatea lor de filtrare fiind mult mai scăzută decât cea a adulților. De aceea, este recomandat ca micuții să poarte ochelari de soare care garantează un grad de protecție ridicat pentru ochii delicați ai acestora. (categoria 3). În procesul de alegere a ochelarilor pentru cei mici, parinții trebuie să ia în considerație ca perechea aleasă să îndeplinească următoarele criterii: lentilele să fie foarte rezistente, astfel încât să nu se zgârie, să asigure protecție UVA/UVB: 100%, ramele să fie moi și flexibile, astfel încât să se adapteze feței delicate a celor mici.

6. Căutați zonele cu multă umbră

Este recomandat că atunci când ieșim cu cel mic afară, să stăm cât mai mult timp posibil la umbră, reducând pe cât posibil expunerea acestuia la razele soarelui. Umbrelele portabile reprezintă, de asemenea, o modalitate excelentă de a asigura umbra atunci când nu sunt copaci sau cladiri în jurul nostru.

7. Monitorizați-l constant pe cel mic

În cele din urmă, monitorizarea celui mic ne ajută să fim siguri că acesta nu prezintă semne de supraîncălzire sau de epuizare. De asemenea, trebuie să-i oferim o cantitate mare de lichide pe tot parcursul zilei.

8. Protecție în timpul călătoriilor cu mașina 

În această perioadă călătoriile cu mașina vor fi din ce în ce mai dese și pentru a garanta maximul de confort și siguranță pentru copil, este recomandat să respectăm urmatorii pași:

– Echipați scaunul auto cu o husă respirabilă care să asigure circulația aerului și absorția transpirației

– Aplicați pe geamurile mașinii folii cu protecție UV sau parasolare

– Verificați ca scaunul auto să nu fie încins înainte de a așeza copilul în el

– Din motive de siguranță, nu lăsați copilul în mașina oprită nici măcar 1 minut după ce ați coborât, existând riscul ca mașina să se supraîncălzească

Chicco vă urează o vară minunată și plină de experiențe de neuitat alături de cei mici!   

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Mărturiile unei mame al cărei copil, ce suferă de autism, a susținut examenele de absolvire a gimnaziului
Articolul anterior
O salată de vară, care îți menține silueta!
Articolul următor