Avertismentul medicului: bentițele sunt periculoase pentru bebeluși

Unele mămici găsesc interesantă ideea de a folosi diverse accesorii pentru bebeluși, ca aceștia să arate cât mai drăguț. Totuși, unele articole pot fi periculoase pentru micuți.

separator

Un medic spaniol atrage atenția mămicilor să nu mai folosească bentițele, mai ales la nou-născuți pentru ca ar putea regreta. De ce sunt periculoase bentițele?

1. Dăunează creierului

Medicul spaniol Josa Eduardo Souza avertizează că bentițele sau panglicile pe capul unui copil, folosite constant, mai ales la nou-născut, cresc riscul de a provoca leziuni ale creierului și pot împiedica dezvoltarea corespunzătoare a oaselor capului, deoarece craniul este încă în curs de dezvoltare și este mai moale decât al unui copil dezvoltat.

2. Reprezintă un pericol de sufocare

Bebelușii își pot da jos aceste bentițe și le pot duce la gură, de aceea există pericolul ca ei să se sufoce.

3. Cauzează regurgitații și diaree

Deși nu te-ai gândit niciodată că o simplă bentiță ar putea avea legătură cu un stomac deranjat sau cu refluxul gastric, medicul avertizează ca aceste bentițe ar putea produce diaree la copii. Moalele capului are terminații care reglează sensibilitatea intestinului. Așadar, dacă există presiune asupra acestuia poate apărea diareea la bebeluși.

4. Probleme de somn

Dacă bebelușul nu doarme și plânge constant și poartă o bentiță, atunci este cazul să i-o dai imediat jos deoarece aceasta este principalul său disconfort. Bentițele pot produce mâncărime și căldură la nivelului capului, dar și o presiune care poate da durere.

sursa

alte Articole interesante