Copii agresați verbal și fizic la o grădiniță din Capitală. Un părinte a înregistrat totul

Un părinte se plânge pe rețelele de socializare. Acesta susține că micuții, de la grădinița pe care o frecventează și fetița sa, sunt agresați verbal și fizic de către personal. Mama a avut curajul să înregistreze momentele și să facă publice conversațiile audio. Părintele se adresează organelor competente pentru a fi luate măsurile de rigoare. Vă avertizăm că detaliile șochează, personalul vorbește necenzurat, denotă un comportament reprobabil și agresiv față de copii.

separator
,,Sunt mamica și ca oricare părinte îmi cunosc perfect copilul și il simt mai bine ca oricine. Copilul meu a început sa frecventeze Gradinita nr 185 din sectorul Buiucani grupa ,,Soarele” și cu asta se începe coșmarul nostru …. prima săptămâna mai exact primele 3-4 zile copilu meu mergea cu cea mai mare dorința și plăcere la Gradinita, pentruca asta am învățat-o ca acolo e bine ! Ca la gradinita sunt mulți copii și acolo va Jucați și faceți multe activități interesante . Ei bine ..in ciuda așteptărilor mele și a fetiței mele m-am “TREZIT “ca îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copii sunt numiți, jigniți, speriați si chiar loviti , si asta se petrece in zilele noastre … copilul meu a început sa tremure sa aibă frică când aude de gradinita. Intrebarea mea este urmatoarea UNDE ESTE SIGURANTA COPILULUI MEU ????  Gradinita 185, str. Alba-Iulia 202/3,Buiucani Chisinau, grupa „Soarele”. Virsta copiilor 3 ani. Comportamentul fata de copii a dàdacei ( abuz atit fizic cit si verbal zilnic)”, scrie părintele.

1 inregistrare:
-in primele 30 secunde unul din copii repete de 5/6 ca are necesitatea sa mearga la WC, ca raspuns de la lucratorul gradinitei primeste „dute daca vreai, ce vreai de la mine”( reamintesc virsta copiilor este de 3 ani. Virsta la care copii inca nu sunt de sine statatori).
-00:35- 02:00:
voce 1 (lucrator de gradinita): asha ne-am ashezat pe scaunele toti, casca gura undei scaunul tau? stai ca vin eu la tine, tu de dimineata o cauti… repede pe scaunel, undei locul tau? si daca nu esti cuminte ( se aude o lovitura) asha o cîstigi azi! Tu deam pe mine mai saturat, tu esti obraznic! Aicea stai! de te misti de aicea o primesti! Uite la dinsul cit îi de obraznic?!
Voce 2 (copil): plinge- undei mama?
Voce 1: Gura inchisa, ca am si eu familie! inchide gura! A sa va dau eu voua alintaturilor!
In continuare auzim iarasi tonalitati foarte ridicate adresate copiilor care pling si suspina de frica.
03:09 Voce 1: si Artiom ( se aude lovitura) cuminte trebuie sa shada, si Artiom!
03:29 Voce 1: Iau la Dubina aista… ce s-o intimplat?
03:50 Voce 1: si te neri daca pulàul ista s-o suit calare peste dinsu, Bolnavu…
04:15 Voce 1: ada cana la bucatarie mai repede, mai repide debilo ada la mine, ca daca vin la tine te innec!
05:40 Voce 1: sii cu incaltaminte asta a ta? o lasat numa shnurocul, Capra! de la Ungheni, vina incoashi, vira piciorul! .

Inregistrarea nr 2 : lucratorii gradinitei discuta despre parintii copiilor ce frecventeaza gradinita 185 (discutia are loc fata de copii):
00:24 Voce 1 ( dadaca): niste risuri si cozi de cîine!
00:37 Voce 1 : a sa vreie sa se asheze sa manînce ghini, nu- shezi în mata acolo pe scaun!
01:10 Voce 1: toti neimplinitii, si toti prostii si toti debilii pe aishea, ii fac la subotnic, drept cum o spus Nicu- ca pute din urma ei, dar ea inca mai cauta…
01:35 Voce 1: ee iautite, maninca cîcatul din nas si e îi… nis sa nu o vad sa se apropie, a vre sa manînce ghine nu- shezi acolo…
02:29 Voce 1: sho inflat botu ca nu poate suji sulile shi e vine sa ma comande pe mine aishea, mai ghine tsai educa copilu ista da nu ai imbla cu botu inflat…
Voce 2 ( educatoare) : Sava cu pretentii, dedu cu pretentii, Delia cu pretentii..
Voce 1: care Sava fa?
Voce 2: Gabriel, ashela inalt!
Voce 1: eii niste risuri si cozi de cîini
03:37 un copil incepe a plinge
Voce 1: Mai iti inchid gura! Inchide gura am zis! Daca te mîrnii ai sa zbori cu racheta! Nesimtitilor!
04:30 Voce 1: Iaca animala asta care vine amu, tot asha zice ca Sveta ni bate copii…

alte Articole interesante