Copiii care ajută de mici la treburile casnice, vor fi oameni de succes ca adulţi, susțin cercetătorii

Cei mai mulți dintre părinți aleg ca micuţii lor să aibă parte de cât mai multă distracţie înainte de a se confrunta cu problemele maturităţii și evită să implice copilul în treburile casnice. Există însă și părinți care doresc să-şi înveţe copilul importanţa responsabilităţii.

separator
Dacă nu sunteţi siguri că responsabilizarea copilului vostru este o decizie potrivită, un studiu realizat recent vă poate veni în ajutor. Oamenii de ştiinţă spun că obişnuind copiii cu treburile zilnice îi ajută să devină adulţi de succes şi chiar să aibă o viaţă mai fericită.

Cu toţii ne dorim ca cei mici să fie fericiţi şi, după o zi lungă de şcoală, sau după terminarea temelor pentru a doua zi, s-ar putea să ne simţim cei mai răi părinţi atunci când le dăm o muncă suplimentară. Dar cele mai recente cercetări care au la bază nu un singur studiu, ci chiar două, arată că responsabilizarea le este benefică în viitor.

Julie Lythcott-Haims, autoarea cărţii „Cum să creşti un adult” şi fostul decan al Universităţii Stanford, este de acord cu expresia „cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine”.

Julie a declarat pentru „Tech Insider”, „Obişnuindu-i să facă mici treburi, cum ar fi să ducă gunoiul, sau să-şi aranjeze propriile haine, îi va face să-şi dea seama că trebuie să se înveţe cu lucrurile mărunte pentru că fac parte din viaţă. Nu e vorba doar de mine şi de ceea ce am nevoie în acest moment”.

Participarea la treburile casnice, cum ar fi împăturirea rufelor, scosul gunoiului şi spălatul vaselor sunt acţiuni care conduc spre un nivel mai ridicat de succes ca adulţi, potrivit studiilor.

Marty Rossman, profesor asociat de educaţie familială la Universitatea din Mississippi, a prezentat date adunate pe parcursul a 25 de ani pentru a afla dacă copiii care au fost obişnuiţi de mici cu treburile casnice au devenit adulţi responsabili.

Ea a descoperit că subiecţii care s-au implicat în treburile casnice pe când erau copii au avut mai multe şanse să urmeze o carieră de succes şi să aibă relaţii mai bune cu prietenii şi familia. Acest lucru este, desigur, mai uşor de spus decât de făcut şi, ca părinţi, ne petrecem majoritatea timpului încercând să-i obişnuim să facă lucruri esenţiale, cum ar fi îmbrăcatul şi periatul dinţilor.

Dar, în lupta noastră de a adăuga noi sarcini la lunga listă de activităţi pe care îi încurajăm să le facă zilnic, trebuie să reţineţi că un studiu care s-a întins pe durata a 75 de ani intitulat „Harvard Grant Study” a identificat două lucruri de care oamenii au nevoie pentru a fi fericiţi şi de succes: iubirea şi etica muncii.

Poate ca nu-l veţi putea sprijini în ceea ce priveşte dragostea, dar încurajându-vă copilului să vă ajute la treburile casnice de la o vârstă fragedă, îi va induce o etică a muncii care îi va fi de mare folos mai târziu în viaţă.

sursa

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

De 8 Martie, și-au făcut cel mai frumos cadou! Mai multe femei au născut în zi de sărbătoare la o maternitate din Capitală

În ziua de 8 Martie, au devenit mămici și, astfel, și-au facut cel mai frumos cadou de Ziua Internațională a Femeii!

De 8 Martie, la spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” s-au născut 8 copii, cei mai mulți dintre bebeluși sunt băieți. 3 fetițe și 5 băieței au fost florile și trofeele acestor mame care și-au văzut visul împlinit chiar de 8 Martie – ziua în care vor marca două sărbători în una. Nașterile au decurs normal, copiii sunt perfect sănătoși, iar mamele lor sunt în stare satisfăcătoare.

De opt martie, Ana a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Tânăra de 24 de ani a devenit mămică pentru prima dată. Deși nașterea a durat mult timp, se simte epuizată și durerea este de nedescris, tânăra ne-a mărturisit că este extrem de fericită, se simte binecuvântată, cu cel mai frumos cadou dăruit de Dumnezeu, transmite radiomoldova.md.

„ Mi-a dat Domnul astăzi două cadouri odată. – Și v-ați gândit la un nume? – Ariana. Doar femeile care au născut o să mă înțeleagă ce durere este aceasta, prin ce trece, dar cred că atunci când uiți de tot, mai vrei. Eu trebuia să nasc pe 20 sau 23 februarie. Tăticul a fost acasă, a dorit să asiste la naștere, dar copilul nu a vrut să apară atunci, a vrut pe opt martie. Aceasta este o fericire extrem de mare, extrem, mai ales când o hrănești cu sânul tău propriu, când stai lângă puișor, iar când o vezi că plânge ți se rupe tot în tine.”

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova rata natalității este în continuă scădere, iar în opt ani, numărul nou-născuților a scăzut cu aproximativ 34 la sută. Prin implementarea diverselor politici sociale, autoritățile de profil încearcă să motiveze familiile să aducă pe lume mai mulți copii. Astfel, începând cu 2024, indemnizația unică oferită la nașterea copilului a fost dublată și constituie 20 de mii de lei.

Muzică, distracție pe cinste și voie bună la evenimentul marca Nunta by Aura – www.nuntabyaura.md!
Articolul anterior
Sex la înălţime cu sfârşit tragic: au căzut de la etajul 9 în timp ce întreţineau relaţii intime la geam
Articolul următor