Cristina Gheiceanu, despre cum a aflat că este însărcinată și simptomele din primul trimestru de sarcină

De când a dezvăluit că va deveni mămică, Cristina Gheiceanu este la fel de activă pe blog, doar că de data aceasta toate destănuirile bloggeriței au poate unele din cele mai emoționante trăiri pentru o femeie: sarcina, așteptarea bebelușului, pregătirea pentru naștere. Atâtea emoții și culori sufletești!

separator
Viitoarea mămică se informează din sursele și cărțile de specialitate, însă este curioasă să își împărtășească experiența și cu admiratoarele sale, dar și să afle, la rândul său, cât mai multe sfaturi practice chiar de la cititoarele blogului.

Cristina a dezvăluit cum a aflat că este însărcinată, dar și care au fost simptomele din primul trimestru de sarcină.

,,Cum am aflat? A fost ceva ciudat. Imi cunosc corpul foarte bine si pana si cea mai mica schimbare o simt. De aceea, cand am simtit ceva diferit, mi-am dat seama ca hormonul hCG (hormonul sarcinii), se distreaza in corpul meu.) Bineinteles, nu eram sigura, pentru ca noi femeile ne putem imagina tare multe, pana si simptome putem avea nefiind insarcinate, dar undeva intuiam si am avut dreptate, dupa ce am vazut 2 linii rosii pronuntate, pe testul de sarcina. Ce am facut dupa? Am plans…mult… de fericire”, scrie Cristina pe blogul său.

Bloggerița este stabilită de câțiva ani în Elveția, împreună cu soțul ei, fotbalistul român Ovidiu Mendizov. Ea susține că nu știa nimic despre sistemul medical elvețian, însă a luat-o pas cu pas și a ajuns la un medic minunat, care i-a devenit ca o prietenă. Despre primele semne de sarcină, ce noroc! În timp ce multe mămici se confruntă cu grețuri, vărsături, tulburări de alimentație, Cristina dezvăluie că ea nu a avut niciun simptom de sarcina, cel puțin în primul trimestru.

,,Sincer, eu credeam ca asa cum a fost sarcina la mama mea, asa va fi si la mine. De aceea, cumva ma asteptam la ce e mai rau, dar uite ca fiecare corp reactioneaza diferit la sarcina, ba chiar acelasi corp se poate comporta diferit in 2 sarcini diferite. Ei uite, nu am avut greturi, pofte la fel, nu mi s-au schimbat gusturile, nu simteam mirosurile mai puternic, decat de obicei si nici nu imi era somn mai mult. Imi aduc aminte ca mereu imi intrebam ginecologul daca eu sigur sunt insarcinata.))) Mi s-a facut o singura data greata, dupa ce am zburat, cu avionul, pentru o colaborare in Franta si nu prea dormisem. Eeei atunci am inteles prin ce trec unele viitoare mamici. Ca tare puternice mai sunteti…sincer!”

Despre poftele alimentare:

,,Am continuat sa mananc la fel ca inainte, cu exceptia alimentelor pe care mi le-a interzis medicul. In mare parte am mancat sanatos, doar ca fara a face abuz. Unicul lucru pe care nu prea l-am putut manca in sarcina a fost carnea. Bine, eu niciodata nu am fost o mare amatoare de carne, dar in sarcina cu atat mai mult. In schimb, sucul de portocale tare imi mai facea cu ochiul.)”

Poți citi mai multe pe cristinagheiceanu.com

alte Articole interesante