Cum îl înveți pe copil să bea apă

Ce înseamnă un stil de viaţă sănătos: hidratare, echilibru în mâncar și zero excese. Dacă adulţii nu obişnuiesc să bea cei 1,5 sau 2 litri de apă pe zi necesari organismului, atunci când sunt părinţi, mulţi încep să se hidrateze pentru a demonstra celui mic, că acest factor este foarte important pentru sănătate. Așa că, să înveți copilul să bea apă este destul de simplu prin propriul exemplu!

separator
Trebuie să-i vorbiți de mic – despre cât de mult bine îi face apa. Despre cât de multă energie şi bună dispoziţie au copiii care se hidratează corespunzător.

Copilu trebuie împrietenit cu apa – este foarte important ca părinţii şi ceilalţi adulţi să vorbească mereu pozitiv despre apă, şi să nu arate celui mic, nici măcar în glumă, că este un efort să bea apă.

Lăsaţi-l să bea din ceaşcă sau din cană, sub supraveghere- chiar dacă vă este teamă, sau se mai sparge câte o ceaşcă, este important să aveţi în vedere scopul final.

Ziua începe şi se termină cu apă – obişnuiţi-vă să beţi înainte de culcare şi imediat ce vă treziţi apă, şi rugaţi şi copilul să facă acelaşi lucru.

Instrumente ajutătoare – folosiţi linguriţa pentru a-i da apă, creaţi mereu deprinderea cu ajutorul jocurilor.

Feliuţe de fructe şi de legume în apa plată – dacă este implicat în activităţile casnice, va prezenta mult mai mult interes în rezultatul obţinut. Gătiţi împreună şi pregătiţi şi o apă magică în care adăugaţi felii din fructele sau din legumele care îi plac copilului. Creaţi mereu o poveste.

Aveţi răbdare şi daţi-i alimente pe bază de apă – asiguraţi-vă că mânâncă zilnic ciorbe, supe, bea infuzii de plante, infuzii de fructe fără zahăr şi consumă fructe şi legume.

Paie din hârtie – alegeţi un pai din hârtie, ecologic, biodegradabil. Se va distra, nu se poate răni, nici pe sine, nici pe ceilalţi copii.

Încurajaţi-l să bea singur – chiar dacă mai varsă apă, chiar dacă îi schimbaţi hainele de multe ori pe zi, independenţa îi va oferi mai multă satisfacţie.

Sursa

alte Articole interesante