Cum să calmăm un bebeluș agitat

Bebelușii plâng din diferite motive. Prin plâns, copilul încearcă să se exprime. Plânsul este una din modalităţile sale de a comunica, de a vă atrage atenţia: îi este foame, îi este foarte cald sau frig, scutecele sunt umede sau murdare, îi este somn sau, pur şi simplu, vrea atenţie şi afecţiune etc. Veţi învăţa în timp să ghiciţi cauzele plânsului copilului Dumneavoastră. Dacă un copil agitat nu poate fi alinat, cauza poate fi colica.

separator

Ce este colica sugarilor?

Colica este o noțiune folosită pentru a caracteriza starea bebelușilor sănătoși, care plâng mult și greu se liniștesc. Timp de câteva ore, copilul ţipă, se zvârcolește, îndoaie genunchii spre piept, îşi strânge pumnişorii. Cauza exactă a colicilor nu este cunoscută, iar specialiştii iau în considerație mai multe teorii, menționând, printre factorii declanşatori, alimentaţia excesivă sau insuficientă, alergiile, organizarea neadecvată a mediului (de exemplu, supraîncălzirea), comunicarea insuficientă dintre mamă şi bebeluş. Nimeni nu știe sigur ce cauzează colica, dar ea poate fi explicată de o imaturitate a sistemului digestiv. În general, bebelușii cu colici vor fi agitați, dar vor continua să adauge în greutate și să se dezvolte în mod normal. De regulă, colicile trec de la sine spre vârsta de 3 luni.

Pentru combaterea discomfortului bebelușului, cauzat de acumulare de gaze (colica sugarului), puteți administra Espumisan® la fiecare alăptare.

Espumisan® se eliberează fără prescripție medicală și conține substanța activă Simeticona, care nu se absoarbe din sistemul digestiv a bebelușului şi se elimină nemodificat după trecerea prin tractul gastro-intestinal; gazele eliberate pot fi apoi absorbite prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltismul intestinal.Espumisan® are aromă de banană, nu conține glucoză, lactoză, coloranți sau parabene. Espumisan® trebuie să fie agitat înainte de administrare. Dozarea corectă este importantă: la sugari se administrează cîte 25 picături (echivalent 1 ml) Espumisan® L 40 mg/ml la fiecare biberon, înainte sau după fiecare alăptare sau 5-10 picături Espumisan® 100 mg/ml la fiecare biberon sau înainte de fiecare alăptare. Administrarea unei cantităţi prea mari de Espumisan® nu determină un efect negativ. Chiar şi cantităţi mari sunt bine tolerate fără a provoca probleme. Substanţa activă, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o acţiune de natură fizică.

Modalităţi de calmare a unui bebeluș agitat:

  • Fiţi calm(ă), pentru a transmite această stare şi copilului.
  • Schimbaţi poziţia bebeluşului, luaţi-l în braţe, cu burtica pe umărul Dumneavoastră, dacă bebelușul Dvs. merge la culcare, nu uitați să-l așezați întotdeauna în pătucul lui pe spate.
  • Distrăgeţi-i atenţia cu diverse manipulări (legănatul în cărucior, înfăşatul temporar, un masaj uşor). Mișcările calmante amintesc bebelușilor mișcările pe care le-au simțit în uter.
  • Porniți un sunet calmant. Sunetele care amintesc de faptul că bebelușii s-au aflat în interiorul uterului pot fi liniștitoare. Descărcați aplicația pentru telefoane mobile ,,Cutiuța muzicală pentru bebeluși de la Espumisan® care va liniști copilul dvs. și îl va ajuta să doarmă liniștit!

Mai multe informații aflați pe www.espumisan.md

Notă: Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Espumisan® L 40 mg/ml 23192 din 05.01.2017, Espumisan® 100 mg/ml 25721 din 03.09.2019. Codul materialului MD-ESP-25-2019-v01_web din 09.09.2019

Reprezentanța “Berlin-Chemie/Menarini” în R. Moldova str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chișinau, MD-2012; Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Doar 3 zile – setul Delimano Joy cu -50% REDUCERE!
Articolul anterior
Mai multe tinere din Moldova, inclusiv minore, traficate sexual în Grecia. Aveau câte 25-80 de clienți pe zi
Articolul următor