Dansul oriental te ajută să rămâi însărcinată!

Exerciţiile fizice regulate te ajută să te menţii în formă, îţi dau energie şi îţi fortifică musculatură – acest lucru este dovedit, dar ştiai că dansul oriental te ajută să concepi un copil? Explicaţia specialiştilor este foarte solidă, citeşte mai jos beneficiile practicării acestui tip de sport.

separator

Primul motiv este de tip fiziologic.

Mişcările dansului oriental cresc fluxul de sânge la nivelul organelor pelviene, dând un semnal ovarelor pentru a elibera mai mulţi hormoni feminini. Astfel, caracterele feminine sunt mai pronunţate: sâni mari, fund bombat – apare forma de clepsidră şi ce femeie nu şi-ar dori asemenea corp! În acelaşi timp, mișcările acestui dans, implică grupele de muşchi pelvieni, perineali şi abdominali, ceea ce reduce riscul apariţiei prolapsului genital (uterul cade în vagin) şi facilitează calea ovulelor prin tubul falopian (trompa uterină). Stephanie Larson (fosta dansatoare profesionistă, fondatoarea „Dansing for Birth”, instructor de dans oriental pentru gravide) spune pentru revista „Pregnancy and Baby” că: „Dansul din buric este un ritual străvechi care creşte fertilitatea. El evocă aceleaşi mişcări care apar în mod natural în timpul conceperii şi naşterii. Tonifică şi consolidează corpul unei femei, mai ales bazinul, muşchii sau ligamentele care sprijină osul pelvian şi organele de reproducere.”

Al doilea motiv este de ordin psihologic

. Uneori se întâmplă că un cuplu să fie perfect sănătos, din punct de vedere fizic, dar, cu toate astea, nu reuşeşte ani de zile să obţină graviditatea. Pentru că este considerat un dans al împerecherii Belly Dance-ul poate fi o soluţie, deoarece el descătuşează femeia de orice inhibiţie, o elibirează de stres şi emoţii negative care pot provoca întârzierea ovulaţiei, menţionează specialiştii. Acest dans mai accentuiază senzualitatea femeii şi creşte libidoul bărbatului. Cu ajutorul Belly Dance-ului înveţi să capeţi încrederea în corpul şi instinctele tale, te eliberezi de complexe şi găseşti echilibrul mintal – astfel armonia interioară şi sănătatea corpului te ajută să rămâi însărcinată, trebuie doar să ai încredere în organismul tău.

Ce te costă să lăşi medicamentele sau stresul deoparte și să dai o șansă cuplului sau familiei tale de a se întregi?

Text: Snejana Ţugui

 

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Salon–atelier “SCARLET”
Articolul anterior
Dansul oriental te ajută să rămâi însărcinată!
Articolul următor