10 reţete pentru bebeluşul tău

Perioada dintre 6 luni şi 1 an e cea în care copilul tău se obişnuieşte cu mâncarea solidă. Începe cu fructe şi legume, apoi continuă cu carne slabă. Inspiră-te din reţetele noastre pe care ţi le propunem pentru a-i oferi puiului tău o dietă cât mai variată şi echilibrată.

separator
mancare_bebelusi

1. Piure fin de cartofi – Curăţă 2 cartofi, taie-i cubuleţe de mărimi egale şi fierbe-i până se înmoaie. Scurge-i şi usucă-i într-o tigaie non-aderentă, la foc mic, timp de 1-2 minute. Adaugă 1 lingură de unt şi 1 lingură de lapte şi pasează-i până se transformă în piure fin.

2. Smoothie cu fructe de pădure şi banană – Într-un blender se amestecă 300g de fructe de pădure proaspete sau decongelate, 1 banană tăiată în bucăţi mari şi 3 linguri de iaurt.

mancarica-bebe (1)3. Piure de cartofi şi ţelină – Curăţă 2 cartofi şi ½ ţelină mică. Pune ingredientele într-o oală cu apă rece pe foc mediu şi fierbe-le timp de 20-30 de minute, până se înmoaie. Scurge-le şi pasează-le, apoi amestecă-le bine cu 1 lingură de unt.

4. Carne de vită cu dovlecei şi ardei roşii – Pune pe foc o cratiţă cu apă. Când fierbe, adaugă80g carne de vită slabă alături de 1 cartof mijlociu, ½ dovlecel şi ½ ardei roşu – toate tăiate cubuleţe. Lasă-le să fiarbă cel puţin 15 minute, până când carnea şi legumele s-au înmuiat. Mixează toate ingredientele până obţii un piure. Poţi adăuga apă fiartă şi răcită dacă piureul este prea gros.

5. Piure de păstârnac – Taie în cubuleţe 1 păstârnac mijlociu şi fierbe-l 15 minute, până se înmoaie. Mixează-l apoi cu câteva linguri din apa în care a fiert. Se poate subţia cu puţin lapte.

6. Smoothie de mango şi banane – Curăţă 1 mango şi 1 banană şi taie-le în bucăţi. Pune toate ingredientele într-un blender sau într-un robot de bucătărie şi mixează-le până când obţii o cremă groasă. Se pătrează în frigider, dar trebuie consumată în aceeaşi zi.

7. Piure de cartofi dulci şi conopidă – Pune apă la fiert. Adaugă 1 cartof dulce de 200g, tăiat cubuleţe şi 120g de conopidă. Lasă-le la fiert 10 minute, până se înmoaie. Mixează legumele cu 3 linguri din apa în care au fiert. Dacă piureul este prea gros, se poate adăuga lapte.

8. Pui cu orez şi praz – Spală 3 linguri de orez, apoi fierbe-l 5 minute în 300ml de apă. Adaugă apoi ½ piept de pui (fără piele şi os) tăiat în bucăţi mici şi 1 praz mic, tăiat mărunt. Fierbe amesteccul înăbuşit 20 de minute. Apoi pasează ingredientele şi subţiază cu apă fiartă şi răcită, dacă e nevoie.

www.fr_.flash-screen.com2_1

9. Iaurt cu avocado şi banană – Curăţă şi feliază ½ avocado şi ½ banană, bine coapte. Mărunţeşte bine fructele cu o furculiţă sau mixează-le într-un blender sau robot de bucătărie. Încorporează în amestecul obţinut 4 linguri de iaurt.

10. Cod înăbuşit cu legume – Pune la fiert într-o crăticioară 1 cartof dulce tăiat cubuleţe şi 150g de broccoli, timp de 10 minute, până se înmoaie. Adaugă 100g file de cod şi lasă-le la fiert încă 7-8 minute. Pasează legumele împreună cu peştele, asigurându-te că nu au rămas oase.

Sursa

loading...
alte Articole interesante