8 alimente pentru proaspete mămici

Alimentaţia după naştere este extrem de importantă, deoarece are rolul de a oferi porţia necesară de energie mămicii, dar şi cel mai bun şi hrănitor lăptic pentru bebe, atunci când alăptează. Iată câteva dintre alimentele sigure şi foarte nutritive pe care le poţi consuma atunci când alăptezi şi de care ai nevoie, imediat după naştere!

separator

alaptare-bebe_1

Lactate scăzute în grăsimi
Lactatele sunt o categorie importantă de alimente, necesară în meniul oricărei proaspete mămici, în special atunci când alăptează. Pe lângă faptul că sunt o sursă esenţială de calciu, lactatele oferă şi doze importante de alte substanţe nutritive, precum vitamina B sau D.

lactate

Somon
Peştele este unul dintre cele mai valoroase alimente din punct de vedere nutritiv. Sursă bogată de acizi graşi Omega 3 şi nu numai, peştele trebuie să facă parte din meniul oricărei femei, indiferent că este gravidă, proaspătă mămica sau nu.
Specialiştii recomandă proaspetelor mămici somonul. Bogat în acizi graşi Omega 3, este un tip de peşte care contribuie nu doar la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a bebeluşului, ci şi la starea ta de sănătate.

Dieta-cu-peste--slabesti-3-kilograme-in-7-zile-cu-un-meniu-delicios

Afine
Orice proaspătă mămică care aăaptează ar trebui să-şi facă un obicei din a mânca zilnic câte o porţie de fructe de pădure, în special afine. Bogate în antioxidanţi şi elemente nutritive esenţiale, afinele reuşesc să satisfacă o mare parte din nevoile tale nutriţionale, dar şi ale fătului.
Consumul de afine energizează organismul şi îţi oferă o stare de bine, necesară pentru a avea grijă şi a te bucura de bebeluşul tău.

470_large

Ouă
Şi ouăle sunt alimente care ar trebui să se regăsească din plin în meniul mămicilor care alăptează sau abia au născut. Conţin cele mai de calitate proteine dintre toate alimentele, sunt o sursă bogată de calciu, dar şi de vitamina D, atât de rar întâlnită în alimentaţie. Toţi aceşti nutrienţi au rolul de a-ţi întări oasele, dar şi pe cele ale bebeluşului, prin intermediul laptelui.

eggs_istock_640_95171200


Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt unele dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poţi consuma în perioada postnatală. Bogate în vitamina A, C, fier şi cu o mulţime de antioxidanţi la pachet, aceste legume reprezintă o sursă de sănătate pentru tine şi copil.
Printre cele mai recomandate legume cu frunze verzi sunt: salata verde, spanacul, stevia sau broccoli.
646x404

Cereale integrale
Cerealele integrale sunt o sursă importantă de acid folic. Deşi ştiai că acidul folic joacă un rol esenţial în sarcină şi în dezvoltarea intrauterină a fătului, este important să ştii că beneficiile lui continuă să se răsfrângă asupra bebeluşului şi după naştere.
Consumul de cereale integrale contribuie la producerea unui lapte de calitate bebeluşului şi la întărirea sistemului imunitar al acestuia. Nu doar bebe are de beneficiat de pe urma consumului acestor alimente, ci şi sănătatea ta, fiind un remediu eficient împotriva constipaţiei şi tranzitului intestinal lent. În plus, contribuie la creşterea nivelului de energie zilnic, astfel încât să poţi face faţă cu brio îngrijirii copilului.

4052-159149-27cerealeshutterstock_29273149

Portocale
Portocalele sunt unele dintre cele mai populare fructe, în orice anotimp. Recunoscute pentru conţinutul bogat în vitamina C şi în antioxidanţi naturali, portocalele devin aliatele unei alimentaţii sănătoase pentru proaspetele mămici, în special dacă alăptează.
Fie că le consumi în stare naturală, fie că o faci sub formă de suc, portocalele îşi păstrează proprietăţile nutritive şi contribuie la întărirea sistemului imunitar şi la energizarea organismului.

suc_portocale

Orez brun
Chiar dacă vrei să mai tai din aportul de carbohidraţi, pentru a încerca să dai jos kilogramele acumulate în sarcină, este indicat să îi păstrezi în dietă pe cei complecşi, esenţiali pentru funcţionarea zilnică a organismului.
Caloriile conţinute de carbohidraţii din cerealele integrale şi furnizate bebeluşului prin laptele de sân sunt esenţiale pentru creşterea şi dezvoltarea sănătoasă ale acestuia.

Orezul-brun

Sursa

 

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Acesta este poate cel mai bun aliment din lume!
Articolul anterior
Cum au fost cerute în căsătorie Tania Cergă, Aura, Olia Tira şi alte vedete autohtone!
Articolul următor