Argumente pro şi contra alăptării

Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea – sunt cele mai unice minuni ale naturii. Femeia „înfloreşte” când trece prin aceste procese. De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!

separator

p;oj0

Beneficiile alăptării.

Alăptarea este un proces natural, și, prin urmare – cel mai corect mod de alimentație a copiilor. Tot ce este necesar pentru creștere și dezvoltare – minerale, vitamine, hormoni, imunoglobuline și o serie de alte substanțe esențiale copilul le primește o dată cu laptele mamei. Dar v-aţi gândit vreodată că laptele nu este doar o mâncare?
Alăptarea este una din bazele maternităţii. Ataşament tandru, hormoni de fericire, capacitatea de a înțelege copilul fără cuvinte – asta e ceea ce dobândeşte o mamă care alăptează.

Copilul dezvoltă un sentiment de securitate şi unitate cu mama. El creşte calm, sigur în necesitatea și importanța sa în această lume.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o alăptare cât mai îndelungată a copilului. Minim – 6 luni. În Rusia, durata medie a alăptării este de 9-12 luni.

Bebeluşii care sunt alăptați la sân se îmbolnăvesc mai rar și sunt mai puţin predispuşi la tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi alergiile şi astmul.

Pe lângă aceste avantaje, copiii hrăniți în mod natural sunt mai stabili emoțional, deoarece sistemul nervos central al lor se dezvoltă mai rapid și se adaptează mai bine în societate.

Mamele care alăptează sunt împlinite emoţional, pentru că se simt importante și indispensabile pentru urmași!

Dezavantajele alăptării: Realitate sau ficţiune?

Unele mame cred că alăptarea are dezavantajele sale. Desigur, oboseală frecventă, cauzate de alăptarea deasă, inclusiv în timp de noapte, afectează negativ starea generală a femeii. Des în această perioadă mama este însoţită de oboseală constantă și somnolență.

Unghii casante, căderea părului, probleme dentare, de asemenea, sunt posibile efecte adverse ale alăptării.

api

Cum să facem procesul de alăptare benefic pentru sănătatea femeilor?

Din fericire, acest moment negativ, poate fi ușor evitat dacă vom întări şi tonifica organismul din interior.
„Apilac-Grindeks”, produs pe bază de lăptișor de matcă (de unde și numele, din latină „Apis” – albină, și „Lak” – lapte) readuce activismul, crește vitalitatea și îmbunătăţeşte cantitatea și calitatea laptelui matern.
Lăptişorul de matcă – un „dar regal” unic dăruit de natură. Datorită compoziției chimice bogate a lăptișorului de matcă, larvele de albine cresc în greutate de câteva ori timp de 5-6 zile.

Astfel, componentele lăptişorului de matcă: vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K, micro- și macro-elementele K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi şi multe alte substanțe biologic active, inclusiv hormonul juvenil, ce prelungeşte durata vieții oferă un mod natural de a restabili și normaliza lactația şi puterile mamelor care alăptează.

În cazul în care, mama va combina administrarea “Apilac”-ului cu nutriția adecvată, plimbări în aer liber și va vea o atitudine pozitivă, putem spune fără echivoc, că dezavantajele alăptării vor deveni mituri, iar bucuria maternității și un copil sănătos – realitate!

Cum să facem procesul de alăptare benefic pentru sănătatea femeilor?

Din fericire, acest moment negativ, poate fi ușor evitat dacă vom întări şi tonifica organismul din interior.
„Apilac-Grindeks”, produs pe bază de lăptișor de matcă (de unde și numele, din latină „Apis” – albină, și „Lak” – lapte) readuce activismul, crește vitalitatea și îmbunătăţeşte cantitatea și calitatea laptelelui matern.
Lăptişorul de matcă – un „dar regal” unic dăruit de natură. Datorită compoziției chimice bogate a lăptișorului de matcă, larvele de albine cresc în greutate de cîteva ori timp de 5-6 zile.
Astfel, componentele lăptişorului de matcă :vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K, micro- și macro-elementele K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi, şi multe alte substanțe biologic active, inclusiv hormonul juvenil, ce prelungeşte durata vieții oferă un mod natural de a restabili și normaliza lactația şi puterile mamelor care alăptează.

În cazul în care, mama va combina administrarea “Apilac”-ului cu nutriția adecvată, plimbări în aer liber și va vea o atitudine pozitivă, putem spune fără echivoc, că dezavantajele alăptării vor deveni mituri, iar bucuria maternității și un copil sănătos – realitate!

apilak.eu

alte Articole interesante