Argumente pro şi contra alăptării

Concepţia, sarcina, nașterea, alăptarea – sunt cele mai unice minuni ale naturii. Femeia „înfloreşte” când trece prin aceste procese. De multe ori, alăptarea ridică multe întrebări la mamele tinere. Vom încerca să înțelegem acest lucru împreună!

separator

p;oj0

Beneficiile alăptării.

Alăptarea este un proces natural, și, prin urmare – cel mai corect mod de alimentație a copiilor. Tot ce este necesar pentru creștere și dezvoltare – minerale, vitamine, hormoni, imunoglobuline și o serie de alte substanțe esențiale copilul le primește o dată cu laptele mamei. Dar v-aţi gândit vreodată că laptele nu este doar o mâncare?
Alăptarea este una din bazele maternităţii. Ataşament tandru, hormoni de fericire, capacitatea de a înțelege copilul fără cuvinte – asta e ceea ce dobândeşte o mamă care alăptează.

Copilul dezvoltă un sentiment de securitate şi unitate cu mama. El creşte calm, sigur în necesitatea și importanța sa în această lume.


Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o alăptare cât mai îndelungată a copilului. Minim – 6 luni. În Rusia, durata medie a alăptării este de 9-12 luni.

Bebeluşii care sunt alăptați la sân se îmbolnăvesc mai rar și sunt mai puţin predispuşi la tulburări ale sistemului imunitar, cum ar fi alergiile şi astmul.

Pe lângă aceste avantaje, copiii hrăniți în mod natural sunt mai stabili emoțional, deoarece sistemul nervos central al lor se dezvoltă mai rapid și se adaptează mai bine în societate.

Mamele care alăptează sunt împlinite emoţional, pentru că se simt importante și indispensabile pentru urmași!

Dezavantajele alăptării: Realitate sau ficţiune?

Unele mame cred că alăptarea are dezavantajele sale. Desigur, oboseală frecventă, cauzate de alăptarea deasă, inclusiv în timp de noapte, afectează negativ starea generală a femeii. Des în această perioadă mama este însoţită de oboseală constantă și somnolență.

Unghii casante, căderea părului, probleme dentare, de asemenea, sunt posibile efecte adverse ale alăptării.

api

Cum să facem procesul de alăptare benefic pentru sănătatea femeilor?

Din fericire, acest moment negativ, poate fi ușor evitat dacă vom întări şi tonifica organismul din interior.
„Apilac-Grindeks”, produs pe bază de lăptișor de matcă (de unde și numele, din latină „Apis” – albină, și „Lak” – lapte) readuce activismul, crește vitalitatea și îmbunătăţeşte cantitatea și calitatea laptelui matern.
Lăptişorul de matcă – un „dar regal” unic dăruit de natură. Datorită compoziției chimice bogate a lăptișorului de matcă, larvele de albine cresc în greutate de câteva ori timp de 5-6 zile.

Astfel, componentele lăptişorului de matcă: vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K, micro- și macro-elementele K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi şi multe alte substanțe biologic active, inclusiv hormonul juvenil, ce prelungeşte durata vieții oferă un mod natural de a restabili și normaliza lactația şi puterile mamelor care alăptează.

În cazul în care, mama va combina administrarea “Apilac”-ului cu nutriția adecvată, plimbări în aer liber și va vea o atitudine pozitivă, putem spune fără echivoc, că dezavantajele alăptării vor deveni mituri, iar bucuria maternității și un copil sănătos – realitate!

Cum să facem procesul de alăptare benefic pentru sănătatea femeilor?

Din fericire, acest moment negativ, poate fi ușor evitat dacă vom întări şi tonifica organismul din interior.
„Apilac-Grindeks”, produs pe bază de lăptișor de matcă (de unde și numele, din latină „Apis” – albină, și „Lak” – lapte) readuce activismul, crește vitalitatea și îmbunătăţeşte cantitatea și calitatea laptelelui matern.
Lăptişorul de matcă – un „dar regal” unic dăruit de natură. Datorită compoziției chimice bogate a lăptișorului de matcă, larvele de albine cresc în greutate de cîteva ori timp de 5-6 zile.
Astfel, componentele lăptişorului de matcă :vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K, micro- și macro-elementele K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi, şi multe alte substanțe biologic active, inclusiv hormonul juvenil, ce prelungeşte durata vieții oferă un mod natural de a restabili și normaliza lactația şi puterile mamelor care alăptează.

În cazul în care, mama va combina administrarea “Apilac”-ului cu nutriția adecvată, plimbări în aer liber și va vea o atitudine pozitivă, putem spune fără echivoc, că dezavantajele alăptării vor deveni mituri, iar bucuria maternității și un copil sănătos – realitate!

apilak.eu

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Video! Produse alimentare expirate la o grădiniță din Capitală, în cadrul unei vizite inopinate a premierului moldovean
Articolul anterior
Ștefan Bănică își bucură fanii cu o nouă piesă despre mamă
Articolul următor