Atenţie, diaree!

Bebe are diaree de două zile. Este doar un accident sau trebuie să îmi fac griji? Cum aş putea să-i evit apariţia?

separator

Această confuzie este normală: un bebeluş alăptat la sân are scaune frecvente, moi, semi-solide şi gălbui. Asta nu are nimic de-a face cu diareea, care se caracterizează prin scaune foarte numeroase, lichide, fără elemente solide.

Diareea: care sunt consecinţele?

Fie că este de origine virală, bacteriană sau cauzată de intoleranţe alimentare (la laptele de vacă sau la gluten), diareea duce la pierderi importante de apă şi de săruri minerale. Există deci un risc major de deshidratare. În cazurile extreme, ea poate chiar să ducă la internarea bebeluşului. Trebuie s-o iei, aşadar, în serios.

Cum recunoaştem cazurile grave de diaree?

Când bebeluşul are un pic de diaree, nu este nevoie să-ţi faci griji. Dar când diareii îi sunt asociate anumite simptome, trebuie să iei măsuri. Ai grijă la următoarele lucruri:

– bebeluşul vomită de îndată ce începe să bea sau să mănânce;

– are gura uscată;

– are scaun la fiecare două sau trei ore;

– apar urme de sânge în scaun;

– este somnoros şi nu răspunde la stimuli;

– are cearcăne şi e tras la faţă.

Controlează-i greutatea. Dacă bebeluşul tău a pierdut minim 5% din greutate, trebuie să te prezinţi imediat la urgenţă, pentru a i se putea administra un tratament adecvat.

Îţi este teamă de deshidratare: fă testul de „pişcare a pielii, în special pe burtică (prinzând cu blândeţe un pliu de piele între două degete). Dacă pielea rămâne un pic pliată în loc să se întindă la loc imediat, înseamnă că bebeluşul a pierdut multă apă. Consultă imediat pediatrul sau mergi la urgenţe.

Remedii

Bebe este deshidratat? Nu-ţi face griji! Totul poate reveni foarte repede la normal. Cum facem? Urmăm sfatul pediatrului, în primul rând:

  • Rehidratează bebeluşul cu o soluţie de hidratare orală. Aceste pliculeţele pe care le cumpărăm de la farmacie se diluează foarte uşor în 200 ml de apă plată şi îi asigură bebeluşului, pe lângă apă, săruri minerale şi zahăr, ceea ce favorizează absorbţia acestui preparat şi limitează riscurile de vomă. Ideal este să-i dai 5 ml la fiecare 5 minute, cât de des este posibil.

Dacă alăptezi, continuă alăptarea după această rehidratare.

Pentru sugarii hrăniţi cu formulă de lapte, alimentaţia cu lapte se poate relua după câteva ore.

  • Când bebeluşul a început să mănânce diversificat: alege mai ales alimente cum ar fi orezul, morcovii fierţi, pastele, fructele fierte (bananele, gutuile, merele), care sunt foarte eficiente împotriva diareii.

Şi nu uita să te speli pe mâini foarte des, mai ales după ce ai schimbat scutecele bebeluşului. Anumite forme de diaree sunt contagioase, iar părinţii trebuie să rămână pe poziţii pentru a avea grijă de bebe!

nestlebaby.promo.md

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Partenerii noștri
Author Nestle
Adresa: str. Tighina 49/4, et.3
Facebook: https://www.facebook.com/Nestle/?fref=ts
Clienții au combinat utilul cu plăcutul la cei 2 ani de Antos cosmetică naturală în Moldova!
Articolul anterior
Exerciții pentru fese bombate, perfecte pentru plajă!
Articolul următor