Beneficiile studierii unei limbi străine încă din perioada timpurie

Mulți dintre părinți sunt de părerea ca e prea mult pentru cei mici să înveţe încă de la grădiniţă o limbă străină, crezând că îşi vor pierde atenţia atunci când vor ajunge la şcoală. Motiv având: Oare are rost să se suprasolicite copilul; de-abia vorbește limba maternă, cum să învețe o limbă străină?

separator

Specialiștii însă recomandă părinților de a face acest pas, spre perceperea unei limbi străine.

Cântecele, poveştile, poeziile într-o limbă străină îi ajută pe copii să reţină mai uşor cuvinte, expresii, adică atât cât este necesar pentru a nu se plictisi atunci când ajung la şcoală, când vor deprinde regulile gramaticale ale acelei limbi străine.
Este bine ca copilul să înceapă învățarea limbii străine în grupuri mici în cadrul centrelor de dezvoltare timpurie, care spre deosebire de orele individuale, favorizează interacționarea cu copii de aceeași vîrstă.  Astfel, procesul de învățare se va asocia cu joacă și distracție.

În procesul de studiere a unei limbi străine, fiecare copil se manifestă individual, în dependență de dorință,dar și de capacitatea de memorare. Astfel, să nu vă așteptați la progrese vizibile, foarte mari și să nu vă deranjați dacă după o perioadă de timp de frecventare a cursurilor de dezvoltare timpurie, piciul nu spune nici un cuvânt în limba străină. Explicația este că mulți copii învăța pasiv.

La vârste foarte mici, copiii nu au încă capacitatea de a reda ce au învățat – și asta îi face pe părinți mai nesiguri în privința succesului studiului. De obicei rezultatele devin vizibile mult mai tîrziu cînd aceștia capătă abilitatea să gândească în ambele limbi, ceea ce ulterior, odată cu trecerea anilor, e greu de atins.

Cum ne dăm seama că copilul este pregătit pentru asimilarea unei limbi străine? Este oare adevărat că este bine de studiat cît mai multe limbi în primii ani de viață?

Cu cât sunt mai micuţi, cu atât copiii învaţă mai repede noţiuni noi şi le reţin pe timp îndelungat, posibil o viaţă întreagă. Prin urmare, nu e perioadă mai prielnică pentru a deprinde o limbă străină decât frageda copilărie.
„Am lucrat cu preşcolari cu vârste între 2 şi 6 ani, iar cei mai mici, abia veniţi la grădiniţă, asimilau mult mai repede decât cei de 5-6 ani, care mai aveau puţin şi mergeau la şcoală. Azi îi învăţăm o poezie, iar mâine micuții o ştiau deja foarte bine”, spune Trainer-ul de Engleză INGENIUM.

La Centrul Educațional pentru Copii INGENIUM, găsiți grupă de engleză pentru copii, predarea căreea se efectuează conform metodologiei Cambridge, într-un mediu prieten. Sunt folosite tehnologii moderne, care facilitează prezentarea informației într-o manieră atractivă pentru copii. Copilul va avea posibilitatea timp de 9 ore sa învețe următoarele teme: Animalele Domestice și Sălbatice, Natura, Anotimpul Primăvara, Florile, Jucăriile, Profesiile și Evaluarea finală.

Ştiai că…

…există studii recente potrivit cărora învăţarea unor limbi străine de la vârste fragede se face mai uşor, copii deținînd capacitatea de a asimila două sau trei limbi străine până la vârsta de 7 ani?

Asistent Centrul Educațional INGENIUM

tel. 060790901

web. www.ingenium.md

str. M Sadoveanu 20/1, et.3

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Ce se întâmplă cu carnea expirată din supermarketuri? Dezvăluirile unui angajat
Articolul anterior
Cum a slăbit Andreea Bănică 17 kilograme!
Articolul următor