Cerealele din reclame, în lista neagră a mămicilor!

Spun stop micului dejun din ”cutiuțele de cereale”! Probabil mă întrebați de ce?! Am fost intrigată de duzina de oferte publicitare, care promovează un mod sănătos de viață, începând cu micul dejun – ”creale naturale îmbogățite cu vitamine și minerale”.

separator

Desigur ”cutiuțile magice” cu cereale conțin tot necesarul pentru creșterea și dezvoltarea unui copil, sunt ușor de pregătit și sunt delicioase, iar copii le adoră.  Am căutat informații referitor la conținutul ”cutiuților” și am găsit studii referitor la compoziția  lor și ce ascund etichetele acestor produse.

Desigur noi, consumatorii, suntem înșelați ușor de unele companii care utilizează în spoturile lor publicitare cuvintele ”produs natural”. Pentru noi ”natural” înseamnă fără adaosuri chimice și ingrediente modificate genetic. Pentru ei, însă, acest termen înseamnă ”să vindem cât mai mult”.

Cereale modificate genetic

The Cornucopia Institude a investigat conținutul mai multor ”cutiuțe de cereale” consumate la scară largă și iată rezultatul: aceste produse ale multor branduri numite ”naturale” conțin de fapt un nivel ridicat de toxine obținute din produsele modificate genetic, cum ar fi soia sau porumbul. Dar nu e tot, spre exemplu pentru a păstra recolta de ovăz în depozite se folosește fluorură de sulfuril (un gaz toxic cu efect de seră care omoară gâzele).

Vitamine sintetice

Al doilea aspect cu care suntem măguliți este ”cereale îmbogățite cu vitamine și minerale” pentru a avea parte de un mic dejun complet. Or, organismul nostru nu poate asimila nutrienții sintetici adăugați la produsele alimentare așa cum se întâmplă cu cei naturali. Ba mai mult, aceste substanțe sintetice sunt în detrimentul sănătății noastre.

Multe grăsimi…

Procesul de preparare a cerealelor ”gata” se întâmplă la temperaturi foarte înalte care distrug nutrienții esențiali, rămân doar proteinele și acizii grași, astfel ”micul dejun din cereale de-a gata” consumat regulat duce la obezitate. Ajungem să ne mirăm de ce copii noștri tind să devină obezi, când noi îi alimentăm ”sănătos”.

Gust delicios…

Aceste produse pentru a deveni atractive sunt acoperite cu uleiuri și zahăr din plin. Mai bine ai consuma batonașe de ciocolată, decât această combinație cu gust dulceag. După ani de consum regulat a combinației ”cereale rafinate plus zahăr” pancreasul suferă și apare rezistența la insulină.

Și nu e tot…

Cerealele conțin acid fitic care combinat cu calciu, cupru, fier, magneziu, zinc în tractul intestinal blochează absorbția acestor minerale. Astfel o dietă bazată pe cereale cauzează o deficiență de minerale. Pentru a reduce acidul fitic din cereale, ele trebuie macerate, fermentate sau încolțite, or, nu cred că marii producătorii sunt preocupați de acest aspect. Astfel copii pot suferi de anemie sau carență de calciu.

Și atunci ce mâncăm?…

Terciul preparat de noi, din cereale integrale lăsate peste noapte la înmuiat cu iaurt, fructe uscate, nuci etc. Sau poți fierbe cerealele integrale la aburi.

Dacă copilul refuză terciul pentru că nu este destul de delicios, poți adăuga o linguriță de miere. Macerarea, fermentarea sau încolțirea cerealelor permit enzimelor și altor organisme benefice să neutralizeze acidul fitic, dar să și distrugă substanțele toxice și proteinele greu digerabile.

Desigur este un mic dejun mai greu de preparat, cu gust mai neobișnuit și poate chiar mai scump, dar ce poate fi mai scump decât sănătatea copilului tău!

Text: Snejana Țugui

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Dieta Oanei Cuzino, bună pentru prevenirea ridurilor
Articolul anterior
Cei mai stilați oameni ai Rusiei!
Articolul următor