Cele mai bune cereale pentru bebeluşi!

Cerealele sunt unele dintre primele tipuri de alimente, introduse în meniul bebeluşilor, odată cu începerea procesului de diversificaţie a alimentaţiei. Te întrebi la ce sunt bune cerealele pentru sugari? Crezi că sunt importante pentru a-l ajuta pe micuţ să crească. Dar este oare adevărat că acestea îl ajută să doarmă, iar în cantitate prea mare pot contribui la o creştere excesivă în greutate?

separator

happy mother feeds funny baby from spoonCe sunt cerealele pentru bebeluşi?

Un bebeluş are nevoie de multă energie ca să crească. Descoperirea lumii nu este deloc uşoară, iar pentru a duce la bun sfârşit această mare aventură, bebeluşul are nevoie de alimente adaptate. Cerealele pentru bebeluşi, sursă de energie de lungă durată, bogate în vitamine şi minerale, sunt perfect adaptate nevoilor specifice ale bebeluşului:

  • Conţin glucide, ceea ce înseamnă energie în cantitatea potrivită; utilizarea lor poate ajuta la distanţarea treptată a meselor bebeluşului, până se va ajunge la 4-5 mese pe zi.
  • Contribuie la întărirea sistemului său imunitar, încă fragil între 6 luni şi 3 ani, datorită vitaminelor prezente în compoziţie.
  • Sunt bogate în fier pentru a răspunde nevoilor specifice ale celor mici.
  • Le poţi găsi cu diferite arome; acestea sunt un prim pas către diversificarea alimentaţiei şi descoperirea de noi gusturi. Este începutul trezirii simţurilor micuţului.

Ştiai că…?

Mai multe vitamine din grupul B, precum vitamina B1, B6, B3, prezente în cerealele pentru copii, îl ajută pe bebeluşul tău să folosească corect minunata energie a cerealelor.

Mai multe sau mai puţine cereale?

Acum 15 ani exista obiceiul de a adăuga în laptele pentru bebeluşi câteva linguri de făină de cereale. Astfel avea să fie „sătul” toată noaptea. Numeroase studii confirmă că introducerea prematură şi în cantităţi nepotrivite a cerealelor în alimentaţie creşte riscul de alergii alimentare şi de obezitate.

Concluzie: pentru ca bebeluşul să profite de toate beneficiile cerealelor trebuie să aştepţi să înceapă diversificarea, iar apoi să urmezi cu stricteţe recomandările pediatrului sau ale medicului de familie.

Iată câteva cifre pentru a-ţi face o idee: se recomandă, la început, 5-10 grame de cereale fără gluten pentru bebeluşi (adică 1-2 linguri pe zi). Se trece apoi la 25 de grame pe zi (4-5 linguri) de cereale cu gluten – dacă permite sănătatea bebeluşului.

Bine de ştiut:

  • Înainte de şase sau şapte luni, cerealele pentru copii nu sunt necesare din punct de vedere nutriţional. Dovada: mama care alăptează până la această perioadă nu suplimentează laptele cu cereale şi bebeluşul ei este perfect sănătos!
  • Cerealele asigură sugarului o senzaţie de saţietate care conferă un somn liniştit, mai ales pentru bebeluşii gurmanzi care se trezesc prea des noaptea din cauza foamei!
  • Atunci când copilaşul începe să stea în fund, să se caţere şi chiar să dea semne că vrea să stea în picioare, cerealele aduc un aport energetic fără a influenţa volumul de lapte consumat. Corespunzător greutăţii şi înălţimii sale, bebeluşul tău are nevoie de până la de 3 ori mai multă energie decât un adult. Atunci când începi diversificarea, 50-55% din nevoile zilnice de energie ale bebeluşului sunt asigurate de glucide, de preferinţă complexe, prezente în mod special în cereale.

Ce trebuie să ştii despre cerealele care conţin gluten?

Trebuie să ştii că glutenul este o proteină care se găseşte în anumite cereale cum ar fi grâul, secara, ovăzul şi orzul. Glutenul poate fi cauza unei boli grave, precum intoleranţa la gluten, numită şi celiakie, boală care poate afecta atât copiii, cât şi adulţii. Există un principiu pe care trebuie să-l respecţi cu stricteţe: fără cereale cu gluten înainte de vârsta de 6 luni, şi chiar mai târziu, dacă există antecedente de alergii sau intoleranţă în familie, pentru a nu sensibiliza intestinul. Dar nu te alarma, căci vei găsi în comerţ cereale fără gluten special destinate bebeluşilor pentru începerea diversificării! Doar cerealele concepute pentru copiii mai mari de 6 luni conţin gluten.

Recomndare practică: în funcţie de apetitul şi evoluţia greutăţii copilului, foloseşte numai cereale destinate bebeluşilor, conform vârstei lor, fără gluten sau adaos de zahăr.

www.nestlebaby.promo.md/ro/

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Partenerii noștri
Author Nestle
Adresa: str. Tighina 49/4, et.3
Facebook: https://www.facebook.com/Nestle/?fref=ts
Filip Kirkorov: „Brio Sonores sunt preferații mei de la „Novaya Volna-2016”
Articolul anterior
Natalie Portman este însărcinată cu al doilea copil! Poze cu burtica la vedere
Articolul următor