Cum o putem ajuta pe Anastasia, fetița de numai un an care suferă de paralizie cerebrală infantilă!

E o mare nefericire atunci când un părinte își vede copilul suferind cumplit de la o vârstă atât de fragedă. Anastasia abia a împlinit un an și 8 luni, însă a umplut inimile celor dragi de necaz și durere. Copilul suferă de la naștere de paralizie cerebrală infantilă.

separator

3580-salveaz-o-pe-anastasia

Anastasia a trecut prin mai multe momente critice, a suferit de hipoxie intrauterină, fiind născută cu scorul Apgar 1, adică aproape de moarte, a stat o lună în secția de reanimare conectată la aparate.

3578-salveaz-o-pe-anastasia3582-salveaz-o-pe-anastasia

După naștere, în primele șase zile, rinichii copilei nu au funcționat corespunzător. Anastasia s-a aflat la respirație artificială timp de 22 de zile, iar alte 7 luni a fost alimentată prin sondă gastrică.

3581-salveaz-o-pe-anastasia

Anastasia suferă de convulsii. La vârsta ei, copilul nu poate ține capul bine și nici nu stă în funduleț.

În prezent, ea face tratament medicamentos de stimulare la Centrul de reabilitare și recuperare din Bălți.

Părinții sunt extrem de îndurerați, dar speră că lucrurile vor merge pe calea cea bună. Ei doresc ca micuța să se reabiliteze în așa fel încât să devină independentă, să poată duce lingura la guriță și mânca singură, să stea în funduleț, să apuce obiectele din jur, să poată merge la un moment dat.

3577-salveaz-o-pe-anastasia3579-salveaz-o-pe-anastasia

Anastasia are un frățior mai mic, de 4 luni, care abia așteaptă să își vadă surioara zâmbind.

Copila are nevoie de reabilitare și recuperare, iar una dintre metodele benefice în acest caz ar fi delfino-terapia,

Procedura se efectuează în Turcia și doar o sesiune de delfino-terapie costă 3750 euro, plus alte 2250 euro necesari pentru costum de înot, cazare, bilete avion.

Părinții au folosit economiile pe care le aveau în casă pentru proceduri zilnice de  tratament și reabilitare a copilului, însă speră într-o minune și luptă pentru șansele Năsticăi la o viață mai bună.

Pentru a o ajuta pe Anastasia, donează pe caritate.md

Părinții spun că în asemenea cazuri ,,statul acordă ajutor pentru medicamente în valoare de 350 lei anual”, dar familiei i-a fost respins și acest serviciu. În plus, părinții se descurcă foarte greu din punct de vedere financiar dat fiind faptul că mai au în grijă un băiețel de 4 luni.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Video! Larisa Guzeeva, discurs emoționant despre mamă!
Articolul anterior
O moldoveancă a primit cea mai înaltă distincție internațională în domeniul ilustrației cărților pentru copii
Articolul următor