Desenul animat Peppa Pig ar putea declanșa autismul la copii! Concluzia aparține cercetătorilor

Mulți dintre părinții știu deja că unele desene animate nu sunt deloc potrivite pentru copiii lor. Acum, însă, există și studii care dovedesc faptul că acestea sunt cu adevărat periculoase. Experții de la Universitatea Harvard susțin că desenul animat Peppa Pig poate avea efecte extrem de negative, putând chiar să ducă la simptome și comportamente din spectrul autist.

separator
uuuuu

Chiar dacă autismul este genetic, comportamente și simptome pot fi dobândite. Ele dispar însă atunci când factorul declanșator este eliminat în timp util.

În ciuda faptului că desenul are mare succes, specialiștii avertizeză că efectele lui pot fi dezastruoase. Mai mult, există și numeroase materiale promoțioanele, tricouri și jucării cu acest personaj de desene animate.

Peppa Pig este extrem de obraznic, niciodată politicos, se bucură de răul făcut, iar părinții îi permit chiar să-i jignească pe cei din jur. Experții spun, însă, că acest comportament și multe altele de acest fel pot avea consecințe grave.

Iată ce le-a atras atenția celor de la Harvard la comportamentul lui Peppa Pig:

-Sindromul Superiorității

-Comportament nepotrivit și nepoliticos

-Nepăsarea față de opiniile altora

-Competitivitatea dusă la extrem și lipsa de acceptare a înfrângerii

-Intoleranța

-Lispa de respect

-Aroganța

-Egoismul

Dincolo de studii, sunt foarte mulți părinți care susțin că micuții lor copiază comportamentul personajelor Peppa Pig și George, motiv pentru care au și decis să le interzică copiilor să se uite la el.

sursa

alte Articole interesante