Pasta de dinţi pentru copii fără fluor, SLS sau zaharină! Conține ingrediente naturale care conferă siguranță la înghițire

Îngrijirea dinților este o etapă importantă încă din copilărie. Respectarea igienei cavității bucale la micuți menține organismul sănătos și îi asigură copilului o creștere și o dezvoltare armonioasă. Măsurile de igienă dentală la cei mici trebuie aplicate odată cu apariția primului dințișor. Curățarea cu regularitate a dinților, alegerea în acest scop a unui produs inofensiv și potrivit vârstei, sigilarea dințișorilor, toate sunt menite să prevină apariția cariilor la copii, să ferească micuții de durerea de dinți din copilărie și să le asigure pe viitor o dantură sănătoasă.

separator
61665864

Cum protejăm copiii de cariile dentare?

Sigilarea dentară este una dintre cele mai moderne metode de preventie a cariilor dentare la copii. Organizația Mondială a Sănătății recomanda sigilarea, alături de igiena oro-dentară și igiena alimentației.

Când se face sigilarea dentară la copii?

Sigilarea se face atât la dinții temporari de lapte, cât și la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt, în intervalul de vârstă 6 – 15 ani, deoarece protejarea dinților de lapte garantează sănătatea celor permanenți.

Sigilarea elimină riscul unor tratamente invazive care vor afecta structura dentară pe întreagă durată a vieții, susțin specialiștii. La copii, imediat după erupție, molarii prezintă o morfologie cu șanțuri și fosete adânci, cu un diametru mai mic decât firul periei de dinți. În aceste locuri se acumulează resturi alimentare și bacterii care cauzează apariția cariei dentare.

Care este rolul sigilării dentare?

Astfel, acoperirea sau sigilarea acestor zone cu un material protector are un efect benefic în profilaxia primară a cariilor la copii. Materialele folosite se numesc sigilanți și prezintă niște materiale transparente sau opace. Cabinetele moderne de stomatologie preferă sigilanții fotoactivi, care se întăresc cu ajutorul lămpii cu ultraviolete.

Aplicarea sigilantului se realizează cu instrumente speciale, ce trebuie să acopere toate șanțurile, după care acesta se fotopolimerizează. Incidența cariei dentare în urma sigilării dinților se reduce cu până la 80%. Dinții sigilați trebuie controlați periodic de către medic, ideal la fiecare 6 luni.

Regulile privind igiena oro-dentară la copii

Medicul stomatolog, Lucia Fală, oferă părinților sfaturi utile cu privire la îngrijirea dinților copiilor.

17409468_1288495367932047_1003376446_n

Potrivit medicului, nu trebuie să insistăm foarte mult cu periajul dentar și cu pasta de dinți mai devreme de 2 ani pentru că este posibil ca micuțul să considere o forțare și să refuze să facă această acțiune voluntar.

,,La copiii mici trebuie folosită o cantitate infimă de pastă de dinți, nu mai mult de un bob de mazăre și să insistăm ca micuțul să scuipe. Pe piață, în special în farmacii, există brand-uri de pastă de dinți special create pentru copiii mici, care poate fi înghițită în condiții de siguranță, fără fluor sau cu cantități infime de fluor. Acestea ar fi alegerea ideală”, confirmă stomatologul.

Specialistul ne spune ce paste de dinți ar trebui să evităm la copii.

,,Pastele de dinți ieftine, chiar dacă sunt frumos colorate și aromate, ar putea să creeze probleme copiilor sensibili. De evitat este și pasta de dinți care conține sulfat de sodiu lauryl, aceasta ar putea provoca afte copiilor sensibili”.

Specialiștii spun că este foarte important să obișnuim copiii cu vizitele la dentist. Micuții ar trebuie aduși, de la vârste fragede, pentru control la medicul specialist, așa încât împreună cu medicul să putem alege și cea mai bună metodă de îngrijire orală pentru copil, inclusiv pasta de dinți care i se potrivește.

,,Pentru locuitorii Moldovei este recomandat să nu folosească paste cu fluor, deoarece în apele noastre conținutul de flor este peste norma recomandată”, ne sfătuie medicul stomatolog Lucia Fală.

astuccio veradent junior dentifricio(2)Pasta de dinţi pentru copii Veradent Junior de la Specchiasol a fost special concepută pentru a oferi o protecţie naturală danturii copiilor şi pentru a menţine echilibrul natural al florei din cavitatea bucală.

Pasta de dinţi Veradent Junior nu conţine fluor, SLS sau zaharină!

Important! Pasta de dinţi este alcătuită în totalitate din ingrediente naturale care conferă siguranță la înghițire. Pasta de dinti Veradent Junior  are în compoziția sa suc organic de Aloe Vera, mușețel, gălbenele, ulei esențial de bergamot.

Cum acţionează pasta de dinți Veradent Junior?

Agentul de curăţare din pasta de dinţi pentru copii este siliciul, mineralul care curăţă dinţii delicat şi eficient, fără a afecta smalțul dentar. Extractul de gălbenele menţine gingiile sănătoase.

Spălatul regulat pe dinţi cu Veradent Junior pentru copii îndepărtează tartrul şi protejează dinţii în mod natural.

Pasta de dinți Veradent Junior este indicată copiilor pentru uz zilnic, începând cu apariţia primului dinţişor!

Pasta de dinți Veradent Junior se găsește exclusiv în Rețeaua de Farmacii Felicia.

Farmacia_Felicia

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Dantelă, broderii și nuanțe pastelate în noua colecție PoMarin Kids!
Articolul anterior
O elevă de 16 ani a dispărut fără urmă!
Articolul următor