Doi soți din Glodeni au devenit părinți de cvadrupleți după 17 ani în care nu au avut copii

După 17 ani în care nu au avut copii, doi soți din Glodeni au devenit pentru prima oară părinți de cvadrupleți: 3 băieți și o fetiță.

separator

Andrei, Elisei, Arsenie si Ecaterina s-au născut în urma fertilizării in vitro, micuții sunt sănătoși, iar părinții lor sunt extrem de fericiți. Proaspăta mămică susține că nu s-a așteptat la o asemenea bucurie: ,,Nu ne asteptam. Eu și soțul ne întrebam oare câți sunt și când ni s-a spus că sunt 4. Am rămas uimiți.“ 

Cei doi soți și-au dorit copii, imediat după ce s-au căsătorit. Femeia a suferit o interventie chirurgicală, în urma căreia i-au fost înlăturate trompele uterine, iar medicii i-au spus ca ea nu va putea rămâne însărcinată pe cale naturală. Ea a făcut o procedura de fertilizare in vitro, care a esuat, la fel și a doua. Doar după a treia încercare, medicii i-au adus marea noutate. Femeia a decis să-i lase pe toți patru.

,,Decizia a fost grea. Vazând ca analizele sunt bune. Majoritatea au fost contra mea. M-am condus dupa intuitie si mi-am spus ca totul va fi bine. Poate din cauza ca mi-am dorit foarte mult, nu am atras atentia ca mi-a fost greu“, a mai spus proaspăta mămică.

Potrivit medicilor din Capitală, a apărut o hipertensiune în timpul sarcinii, iar din aceasta cauză a fost impusă operația timpurie de cezatiană, care a fost efectuata la 33 de săptămâni și jumătate. Copiii s-au născut cu o greutate la naștere foarte bună pentru cazul dat: cel mai mic s-a nascut de 1,6 kg, iar cel mai mare de 2,3 kg.

sursa: www.protv.md

alte Articole interesante