Donează pentru Nikita, ca să poată auzi vocea mamei! Băieţelul suferă de surditate şi are nevoie de un implant cohlear

Nikita a împlinit doi anişori şi este curios să descopere lumea. Însă, din păcate, băieţelul nu poate să crească armonios, din cauză că suferă de surditate. Nikita nu aude, iar din acest motiv copilaşul riscă să nu poată vorbi deloc.

separator

1315-campaignNikita Toma are doi ani şi este din comuna Băcioi. Copilul nu a auzit niciodată glasul mamei, nu poate să se joace cu copiii, din cauză că nu le aude vocea. Micuţul îşi trăieşte viaţa în tăcere şi cât de cumplit este să vezi atâta lume în jur care îţi vorbeşte, iar tu să nu poţi auzi nici un sunet!

14516486_683240385160862_8763989991059578176_n

Din fericire, medicii au constatat că Nikita îşi poate recăpăta auzul dacă va primi un implant cohlear! Bineînţeles că pentru acest lucru familia lui Nikita are nevoie de o sumă mai mare de bani.

Părinţii au strâns 3000 de euro, atât cât au putut, din toată sărăcia, pentru a-şi salva copilul, însă această sumă nu este suficientă. Durerea părinţilor este şi mai mare ştiind că Nikita îşi poate recăpăta auzul, însă acest lucru este condiţionat de starea lor materială, ei neavând posibilităţi mari ca să-şi ajute copilaşul. Mai mult, părinţii sunt îngrijoraţi că băiţelul nu va putea vorbi niciodată, atât timp cât micuţul nu aude măcar un sunet!

14492501_683240381827529_4218467035546807741_nPână în acest moment, s-au strâns 7.000 de euro, din cei 23.000 de euro necesari pentru achiziţionarea implantului cohlear.

Dacă se mai strâng încă 16.000, Nikita va putea auzi primele sunete din viaţa sa, glasul părinţilor şi a surioarei sale mai mici, de care tare mult se bucură.

Să-l ajutăm pe Nikita să-şi recapete auzul!

Acest lucru este posibil, dacă încercăm să contribuim fiecare câte puţin – 16.000 de sms, 16.000 de apeluri sau 16.000 de donaţii a câte un euro, de atât are nevoie Nikita ca în cel mai scurt timp să se poată bucura de o viaţă normală. Oamenii cu suflet mare pot contacta părinții lui Nikita la numărul de telefon 068699384.

Donațiile pentru Nikita pot fi făcute și on-line.

Cei care doresc să rămână anonimi, pot dona câte 20 de lei, efectuând un apel la numărul 090009002, de pe un telefon fix.

Abonaţii Unite pot dona 20 de lei expediind un sms la numărul scurt 9002.

Rechizitele bancare pentru donaţii le găseşti pe caritate.md.

Contul bancar: Fundaţia de Caritate ”Sfântul Gheorghe” Mun.Chișinău, or.Codru, str.Tadeuș Malinovschi 16 c/f 1010620001522 Cod IBAN MD47MO2224ASV35534787100 BC “Mobiasbanca – Groupe Societe Generale” SA MOBBMD22.

sursa video: Facebook Svetlana Sainsus

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Şapte poziţii sexuale pe care le preferă toţi bărbaţii
Articolul anterior
La doar doi anişori, David suferă de cancer. Să-l ajutăm împreună!
Articolul următor