Emoţionant! Povestea unei mame care a reuşit să alăpteze copilul de la un singur sân

,,Ador să-mi alăptez copilul. Când eram gravidă, mă îndoiam că voi putea face acest lucru, deoarece am doar un singur sân (celălalt a fost eliminat din cauza cancerului), însă totul s-a întâmplat diferit”, povesteşte Daria Talmaci pe blogul său.

separator

image-5cb1c5f47d080f478f45a8a46e04db92612513221bf8996bc73ec5bbe51b7c9b-v

,,Înainte de apariția lui Nicole am citit multe lucruri despe alimentaţia artificială a sugarului, și chiar procurasem un amestec cu care să o hrănesc după ce se va naşte, însă nu l-am folosit. Cantitatea de lapte era suficientă, iar Nicole refuza amestecul artificial în schimbul sânului. Abia la vârsta de cinci luni, medicul mi-a recomandat să-i suplinesc copilului necesităţile nutriţionale, adăugându-i în meniu o cantitate foarte mică de lapte formula adaptată vârstei.

În acest moment, Nicole are cinci luni şi o greutate de 7,3 kg, un indicator bun pentru vârsta sa.

Pentru a avea lapte, am înţeles, ai nevoie de încredere în sine şi faptul să nu te alarmezi inutil că laptele ar putea fi insificient micuţului, mai ales în primele zile de alăptare a copilului, atunci când, în anumite momente, crezi că laptele nu e destul şi poate că acesta e motivul pentru care copilul plânge ori este neliniştit.

image-d43d9f88a09b38d26daab74946957ac144b65b1e16f02c577f4f4a2ae86cc7c2-v

Ca să fiu sinceră, pe mine m-a ajutat foarte mult medicul pediatru de la maternitate. Îmi spunea în fiecare zi: ,,Dasha, nu înceta să crezi că vei avea destul lapte pentru copil!” şi pentru asta îi mulţumesc.

De asemenea, trebuie să te alimentezi la timp şi sa pui copilul mai des la sân.

Un alt aspect care nu trebuie omis! Copilul trebuie alăptat din ambele părţi, adică să-i schimbi poziţia. Despre acest lucru nu mi-a zis nimeni, aşa încât Nicole se obişnuise să întoarcă capul numai într-o singură parte atunci când vroia să fie pusă la sân.

Văzând una ca asta, am decis să corectez rapid lucrurile şi o puneam pe Nicole pe o pernă, în timp ce îi propuneam sânul să mănânce, chiar dacă acest lucru însemna să stau neconfortabil, sprijinită în mână şi în cot mult timp.

Din maternitate, bineînţeles, ca şi alte multe mame, am ajuns acasă cu fisuri pe mameloane. Era dureros să-mi hrănesc copilul. Pe lânga faptul că în tot corpul simţeam durere, eram pusă la grea încercare cu alăptatul. Am depăşit însă problema cu crema Bepantene, în cinci zile mamelonul s-a vindecat, acest remediu l-am folosit şi sub scutec.

Alăptarea la sân m-a învăţat să iubesc.

Jpeg

De fiecare dată când o pun pe Nicole la sân, sunt inundată de un sentiment de iubire necondiţionată. Ne privim în ochi şi simţim cum laptele curge. Aceste momente ne aparţin, suntem doar noi două în întregul univers. Probabil că mamele înţeleg perfect ce vreau să spun.

Mamelor, continuaţi să alăptaţi şi aveţi încredere în voi însevă!”, a scris Daria pe blogul său.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Prunele – bune pentru anemici, benefice în sarcină
Articolul anterior
Jurnalista Marina Mîndru: “Am atâtea haine în garderobă, că aș putea îmbrăca o țară întreagă.”
Articolul următor