Este oficial! Folosirea lui ,,â” şi ,,sunt”, obligatorie în grafia limbii române şi instituţiile de învăţământ din R. Moldova

Un Ordin în acest sens a fost semnat de ministrul educației Corina Fusu, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor Hotărârilor Consiliului Suprem pentru Știinţă şi Dezvoltare Tehnologică al Academiei de Știinţe a Moldovei.

separator

ministerul_educatieiAşadar, normele ortografice ale scrierii lui ”â” și ”sunt” în grafia limbii române au devenit obligatorii pentru instituțiile de învățământ.

Prin Ordinul nr. 872 din 17 octombrie 2016 se aduc la cunoștință prevederile documentelor menționate și se  pune în sarcina conducătorilor instituțiilor de învățământ să asigure implementarea în sistemul de învățământ a recomandărilor de aplicare a normelor ortografice de scriere a lui ”â” și ”sunt” în limba română.

De asemenea, Ordinul stipulează că elaborarea, tipărirea manualelor, ghidurilor metodice, materialelor didactice și a altor suporturi și resurse educaționale se va efectua cu respectarea normelor ortografice de scriere a lui ”â” și ”sunt” în limba română.

alte Articole interesante