Jurnalista Ileana Rusu a vorbit despre experiența traumatizantă de care a avut parte la Institutul Mamei și Copilului

După ce cazul femeii care ar fi fost lăsată să avorteze singură în toaleta unei instituții medicale a lăsat un ecou puternic în presă și pe rețelele de socializare, mai multe femei din Moldova au început să vorbească. Mamele și-au vărsat necazul pe rețelele de socializare dezvăluind detaliile înfricoșătoare prin care le-a fost dat, și lor, să treacă în poate unul dintre cele mai emoționante momente ale vieții – aducerea pe lume a unui copil.

separator

Reacțiile persoanelor publice în cazul femeii care a fost lăsată să nască singură în baia spitalului

Jurnalista Ileana Rusu a fost victima unui comportament inuman din partea personalului medical, culmea, la aceeași instituție, IMSP Institutul Mamei și Copilului. Iată ce a dezvăluit jurnalista pe pagina sa de socializare:

,,Am două istorii triste si dureroase legate de acest Centrul mamei si al copilului. Acum câțiva ani, am ajuns aici cu o sarcina extrauterină. Femeile, care au trecut prin astfel de momente, stiu ce dureri ai de tras si cât disconfort. Pentru a ma interna, ca ulterior sa fiu operata, a trebuit sa fiu supusa unui examen ecografic vaginal. Imi amintesc, abia de puteam sa ma mișc, iar medicul de la USG îmi spune ca la o nespalata de pe drum: (citez exact) – Hai, merji si te chisa, ca amus o sa te mai chisi pe patu’meu. Am rămas oripilată de asemenea atitudine. nu întelegeam: sunt om sau animal??? Si al doilea caz. Aceeasi institutie, una dintre sectii. Urcata pe „capra”, unul dintre medici a luat un șpriț si mi l-a înfipt direct in uter. Mi-au facut, cica, punctie. Fara nici o țiră de anestezie locala, fara sa fiu anuntata. Raji, Ileana, de durere!!!!

Bine ca atunci când am nascut eu, mai existau moase devotate profesiei. O biată infermieră a stat 14 ore lânga mine și mi-a masat orice osișor, eu având o naștere extrem de dificila. Nu i-am dat decât un borcan cu zeama, ca nu puteam mânca. Era la maternitatea de la Râșcani, „Emilian Coțaga”, care nu mai functionează demult. Acum știți cum procedez când merg la medic? Arăt legitimația!!”. a scris Ileana Rusu pe pagina sa de facebook.

alte Articole interesante