Mesajul unei învățătoare pentru toți părinții de fetițe

Mesajul unei profesoare a devenit viral pe Internet în scurt timp, după ce femeia a fost marcată de cazul unei fetițe căreia îi venise mentruația și nu știa nimic despre acest subiect. Este foarte importantă discuția în preaviz și pregătirea psihologică a fiicelor de către mămici pentru această schimbare fiziologică.

separator


În condițiile în care menstruația poate să apară, la fetițele din zilele noastre, de la cele mai fragede vârste, copila de clasa a 4-a, despre care această învățătoare a povestit în mesajul ei, ar fi trebuit să știe ce se întâmplă cu corpul său și nu ar fi trebuit să intre în panică din această cauză.

Iată ce a scris învățătoarea pe Internet:

“E 8.30 dimineața, iar eu am grijă de două clase, una de a 3-a și una de a 4-a. O fetiță de clasa a 4-a mi-a cerut voie la baie și nu s-a mai întors, așa că m-am dus după ea. Când am ajuns la toaletă, mi-a spus că nu poate să iasă. Plângea și era speriată. Mi-a zis că a făcut pe ea și că ceva nu este în regulă. Fetița tocmai avusese prima ei menstruație.
Pentru că nimeni nu îi vorbise despre asta, era înspăimântată. A trebuit să îi explic repede ce se întâmplă, că e normal, să o liniștesc și i-am dat un absorbant care îi era foarte mare, dar doar asta aveam la mine. I-am sunat părinții, le-am explicat situația și au venit să o ia de la școală. Era tristă, era bulversată, era speriată.
Toții părinții de fetițe trebuie să știe că menstruația nu poate fi controlată. Vârsta la care ea apare este din ce în ce mai fragedă, dar fetițele trebuie să fie educate în acest sens. Vă rog, vorbiți-le fetițelor voastre despre menstruație! Vorbiți-le și băiețeilor, și ei trebuie să știe! Pur și simplu nu cred că asta e o discuție pe care profesorii trebuie să o aibă cu copiii. Cred că este ceva prea intim, ceva ce părinții ar trebui să facă!”

Mii de persoane au apreciat și distribuit postarea profesoarei.

Sursa

alte Articole interesante