Nașterea naturală – fericirea dureroasă a femeilor!

Multe femei își doresc să rămână însărcinate, pentru că astfel pot da naștere altor vieți. Probabil, nu există femeie pe acest pământ care să nu viseze la momentul când va deveni mamă și își va strânge pentru prima oară copilul în brațe. Cu toate că această misiune divină îți oferă șansa de a fi în culmea fericirii, te poate și deruta foarte mult cu frica și spaima care în mod firesc o simte orice femeie la prima naștere. Cel mai indicat în cazul dat ar fi informarea suficientă și detaliată despre tot ce înseamnă nașterea naturală.

separator

femeinsar

Dacă ești la prima sarcină și dorești să optezi pentru o naștere naturală, nu ezita să treci cu privirea peste aceste informații utile.

În timpul unei sarcini avansate pot exista multe alarme false, astfel că femeile care urmează să fie mămici pentru prima dată nu pot ști cu exactitate care este momentul în care intră sau nu în travaliu. Multe dintre ele vor să știe cum își pot seama când se întâmplă acest lucru pentru a putea să ia măsurile necesare în vederea nașterii care urmează, scrie edamagazine.ro.


Contracțiile trebuie cronometrate. Travaliul începe în momentul în care contracțiile se succed din 10 în 10 minute sau la intervale și mai scurte de timp. Începerea travaliului nu înseamnă că mai este foarte puțin timp până la naștere, întrucât există situații în care travaliul poate dura până la 24 de ore, astfel încât cervixul să se dilate complet.

Travaliul reprezinta suma tuturor lucrurilor care însoțesc o naștere naturală. Acesta este compus din patru stadii:

  • primul stadiu este cel în care are loc dilatarea colului uterin;
  • stadiul al doilea reprezintă momentul în care are loc expulzia bebelușului;
  • stadiul al treilea este cel în care are loc eliminarea placentei si anexelor fetale;
  • stadiul al patrulea este cel final, în care se consolidează hemostaza și începe recuperarea fizică a mamei.

Atunci când travaliul începe, trebuie mers de urgență la spital întrucât încep sângerările. De asemenea, momentul în care se rupe apa este foarte important, pentru că în funcție de acesta medicii pot evalua și preveni riscul infecțiilor.

pozeinsarcinata

Deși nașterea în sine este un proces dureros, durerea poate fi amplificată sau ameliorată în funcție de poziția în care stă bebelușul.

Mămicile decid dacă vor să fie sub influența anesteziei epidurale sau nu, iar sfaturile medicilor sunt foarte importante importante, întrucât acestea sunt diferite de la persoană la persoană. Nu orice femeie poate suporta o naștere normală, astfel că este important ca nicio persoană să nu se supună la riscuri și dureri inutile.

Este foarte importantă starea mămicii, pentru că ea nu trebuie să fie panicată și nici îngrozită. Pe de altă parte, este foarte important ca aceasta să nu fie nici extrem de relaxată, întrucât această relaxare îi va afecta mobilizarea și concentrarea din timpul nașterii. De aceea, atitudinea medicilor trebuie să fie una adecvată. Durerea este mare în principal din cauza faptului că, pe parcursul contracțiilor, organismul folosește anumiți mușchi care nu sunt foarte des folosiți. Cu toate acestea, și acest gen de durere diferă de la persoană la persoană, întrucât pregătirea fizică și nivelul de activitate sportivă pe care îl efectuează în fiecare zi fiecare femeie poate diminua acest tip de dureri.

Multe femei se sperie foarte tare în timpul nașterii la vederea cordonului ombilical sau a placentei. Cordonul ombilical și placenta conțin o parte din sângele nou-născutului, de aceea aceea sunt groase și puternic vascularizate.În unele cazuri, se decide pe parcursul nașterii că cezariana trebuie efectuată de urgență, mai ales dacă bebelușul se află în poziție transversală. Acest lucru se datorează faptului că, în cazul acestei poziționări a fătului, este greu ca acesta să fie ghidat pe traseul normal al unei nașteri naturale. Nașterea prin cezariană implică anestezia rahidiană. În urma acestei anestezii, este important ca copilul să fie născut în primele 5 minute, pentru ca apoi să urmeze procesul de închidere a operației.

Pe parcursul sarcinii, din cauza presiunii aplicate de uter pe vezica urinară este posibil ca femeia gravidă să urineze puțin sau chiar să elimine materie fecală. Acest lucru nu trebuie nici să te sperie, nici să te rușineze. Doctorii s-au mai confruntat cu siguranță cu acest lucru, așa că știu ce trebuie să facă. Tu trebuie să îți păstrezi concentrarea pentru a reuși să faci tot ce ține de tine pe parcursul nașterii.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

În Moldova, o operație „calitativă” costă 5 400 de lei. Un medic chirurg a fost surprins în timp ce lua mită
Articolul anterior
SunStroke Project a fost declarată „Cea mai bună trupă” la ESC Radio Awards 2017
Articolul următor