O prezentatoare TV din România și-a pierdut copilul. Cum l-a găsit?

Prezentatoarea TV din România, Dana Rogoz, a povestit pe blogul ei o experienţă destul de traumatizantă cunoscută probabil și altor dintre părinți, momentul când îți pierzi copilul din vizor pentru câteva secunde. Actrița a scris cum l-a pierdut pe fiul ei, într-un loc aglomerat, şi cele câteva minute de teroare au însemnat pentru ea…secole!

separator

”Şi eu l-am pierdut pe Vlad pentru cateva minute – secole”, şi-a început povestea Dana Rogoz.

”L-am pierdut pe Vlad timp de cateva minute cand avea vreo 2 ani jumate. Eram la Grand Hotel du Boulevard, intr-o zi de sâmbata, si venisem foarte de dimineata sa pregatesc standul Moon pentru un targ. Vlad era extrem de entuziasmat de noul spatiu, asa ca isi activase modul “explorare” si misuna de colo – colo. Dupa nici 10 secunde de liniste il aud pe Radu intrebandu-ma: “Dar unde e Vlad?”. Il scapasem din ochi amandoi atat de putin timp, incat, in primul moment, tonul cu care imi adresase intrebarea mi s-a parut de-a dreptul deplasat. Unde sa fie?! Pe aici, pe langa noi, unde era si acum 10 secunde” a relatat Dana Rogoz, pe blogul ei.

(…) Cand am ajuns in capatul salii, am inceput sa ne ingrijoram. Am strigat tare tuturor celor prezenti sa se uite dupa Vlad, sa ne spuna daca il vad sau daca l-au vazut iesind. Aparent eram calmi. Pe dinauntru, nu mai eram. Oamenii ne priveau mirati, caci doar il remarcasera langa noi in urma cu cateva secunde. Imi spuneau sa fiu linistita, ca nu are unde sa fie altundeva, decat in incaperea respectiva.

(…) Am iesit din sala mare si am vazut din holul hotelului usa de la intrare, care dadea in bulevardul Schitu Magureanu. Mi s-a pus un nod in gat. Am fugit la intrare si l-am intrebat pe paznic daca a vazut un copil iesind. “Ce copil?” ma intreba bajbaind. Copilul meu, care se plimba pe aici cu mine in urma cu cateva minute. Parea ca nici nu ii observase prezenta lui Vlad in ziua respectiva, asa ca fara sa mai astept vreun raspuns de la el, am iesit pe usa hotelului si m-am uitat speriata stanga – dreapta, pe trotuarul aproape pustiu. Aia era cea mai mare temere. “Da Doamne sa nu fi iesit in strada”, imi repetam in gand, pe post de rugaciune. (…)Din hol porneau niste scari imperiale. Am apucat sa urc in fuga pana la etajul 1 si sa arunc cate o privire in incaperile goale. Mi se parea inutil, dar am zis sa o fac si pe asta. Nu credeam ca avea cum sa urce, cineva l-ar fi observat. Cand m-am intors in hol, Radu mi-a zis ca verificase si el etajul 1 inainte, si ca sigur nu e acolo. Vorbeam putin unul cu altul, strictul necesar, cat sa nu pierdem timp. Am iesit din nou in strada. Masinile care treceau linistite pe bulevard imi lasau dare reci pe sira spinarii. (…) La un moment dat am auzit o voce de copil care fredona ceva, de undeva din departare. Vlad intotdeauna cand e relaxat si fericit canta. Ne-am dat seama ca sunetul venea dinspre scari, asa ca am inceput sa urcam amandoi in fuga, sarind trepte, tipand “Vlad, Vlad” continuu. Am urcat pana la etajul 1, apoi pana la 2, la 3 si am ajuns la etajul 4. Ultimul. Statea cu fundul pe scari si canta. S-a uitat la mine si mi-a zis: “Ce te-ai speriat asa? Stateam putin singur.”

sursa: www.cancan.ro

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Un timișorean i-a trimis peste 100.000 lei unei presupuse interprete din Republica Moldova. Cine era de fapt ,,vedeta”?
Articolul anterior
În 2017, în Moldova, s-au efectuat peste 4.400 operații minim-invazive la adulți cu infarct miocardic
Articolul următor