Poate deveni ilegal să-i pui copilului cercei?

Ce poate fi mai drăguţ decât să vezi o fetiţă îmbrăcată în rochie, şosete de dantelă roză, dar şi o pereche de cercei pe care mamele decid să-i pună în urechi de la vârste foarte fragede?

separator

landscape-1434046686-baby-sleeping

În Marea Britanie, 35.000 de persoane au semnat o petiţie online cerând guvernului să interzică piercing-ul în ureche la sugari și copiii de vârstă mică. În petiție se invocă consecințele nedorite asociate acestei proceduri la copiii mici, motivul că le-ar provoca acestora inutil durere severă şi frică şi că acest lucru nu ar avea alt scop decât să servească vanităţii părintelui, fiind în cosecinţă o formă de agresare fizică asupra copilului. Petiţia face valuri mari în mediul online din Marea Britanie.

Claire M., o mamă în favoarea petiției, a comentat: ,,să insişti acest lucru la copil este un abuz’’.

Deşi mulţi sunt de acord pentru instituirea unei limite de vârstă în acest sens, există şi părinţi care nu sunt de acord pur și simplu.

Dana C. notează: ,,Cred că multor părinți nu le place ideea, motiv pentru care doresc să aplice aceste reguli propriilor copii, dar nu e numai din considerente cosmetice, poate şi o tradiţie culturală. Nu consider problema seroasă, încât să fie abordată’’.

Apoi, sunt părinţi care vor copiii lor să arate drăguţ. JG a comentat: ,,Majoritatea părinţilor vor copiii lor să arate drăguţ şi consideră că durerea este trecătoare şi de obicei nu există complicaţii’’.

Deocamdată, oficialii din Marea Britanie nu s-au pronunţat cu privire la petiţie.

Experții în sănătate sunt de acord că aceasta decizie este personală, dar avertizează că există riscuri potențiale dacă procedura se face prea devreme. ,,Din cauza riscului crescut de infectare este bine ca această procedură să nu se facă la copiii mai mici de şase luni. Pe de alta parte, dacă doriţi copilul dumneavoastră să ia propria decizie cu privire la piercing-ul urechilor, este cel mai bine să așteptați până când acesta împlineşte vârsta de 10 ani. Cu cât copilul este mai mare, cu atât va fi mai în măsură să-şi asume responsabilitatea să aibă grijă de urechile sale şi de cercei’’, spune Wendy Sue Swanson, medic la Spitalul de Copii din Seattle.

alte Articole interesante