Povestea tinerei violată de unul din medicii de la Internatul Psihoneurologic din Bălți

Tatiana a ajuns la Internatul Psihoneurologic din Bălți de mic copil, mama ei murise, iar tatăl începuse să bea. Abuzată sexul de unul din medicii care ar fi trebuit să o trateze, ea a rămas însărcinată. Sarcina rezultată în urma unui viol repetat, produs între pereţii instituţiei psihiatrice, a fost întreruptă la tocmai şapte luni. Violatorul a avut grijă să-I provoace un avort spontan. Ea l-a pus într-o cutie de carton şi l-a îngropat în cimitir.

separator
slLUr2Ol8UXh54Lc7kCGFw

Cu câteva zile în urmă, Tatiana a născut un băieţel, la vârsta de 24 de ani. Ea a reuşit să salveze cel de-al doilea copil fugind din internat.

„Primul copil mi l-au omorât. Avem acolo un doctor care ne omora copiii la toate. Pe acesta însă n-au putut, am fugit de-a acolo”, a povestit ea pentru e-sanatate.md

Ororile prin care au fost nevoite să treacă cel puțin 19 femei din Internatul Psihoneurologic din Bălți, printre care și ea, se știu foarte bine. Ele au explicat în repetate rânduri de câte ori au fost supuse abuzului sexual, unde și cum erau obligate să avorteze chiar dacă rugau doctorii în lacrimi să nu le omoare pruncii.

Dosarul pe numele doctorului de la Internatul Psihoneurologic, conține 18 capete de acuzare și este blocat la Judecătoria Bălți deja de un an. Pe lângă faptul că bărbatul nu și-a primit pedeapsa, procurorii consideră că femeilor care au declarat că au fost violate și ulterior li s-a făcut avort fără acordul lor, nu le-a fost încălcat niciun drept. Și asta pentru că un ordin al Ministerului Sănătății prevede efectuarea avorturilor în cazurile în care mamele au afecțiuni ale sistemului nervos central, deși statisticile arată că un părinte afectat de o boală neurologică are foarte mari șanse să nască un copil sănătos.

De când a fost pornit dosarul pe rol, una dintre femei care a dat mărturii a murit înecată în baie, alta a decedat, după cum au explicat oamenii legii, din cauza unei boli cronice. În cazul uneia dintre paciente, avocații încearcă să demonstreze vinovăția inclusiv a doctorilor de la Centrul Perinatologic Bălți, care i-au făcut avort la șapte luni de sarcină, fără acordul ei. Oamenii legii insistă că avortul a avut loc în condițiile legii.

Citeşte povestea Tatianei pe www.e-sanatate.md

alte Articole interesante