Programul evenimentelor pentru copiii de 1 iunie

În Capitală, Scuarul Catedralei Mitropolitane vor fi organizate diferite activități pentru copilași. Micuţii vor putea desena pe apă sau pe asfalt, vor putea admira expoziţii şi participa la un spectacol muzical.  Tot astăzi, va fi deschisă oficial „Curtea Rustică” de la Grădina Zoologică, unde picii vor putea admira și chiar atinge capre, iepuri, păsări, hamsteri, un măgăruș și un pui de cămilă. Intrarea la Zoo va fi gratuită.

separator

În această zi, va fi inaugurat şi Complexul multifuncțional din parcul „Valea Trandafirilor”, care include un skatepark, terenuri de minifotbal, volei, baschet, badminton și un teren de pregătire fizică generală pentru persoanele cu mobilitate limitată.

Coplexul Cultural Vatra a pregătit zeci de surprize pentru pici.

Şi Biblioteca municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu” promite multe surprize micuţilor. Aici va fi lansat proiectul „Provocarea verii „. Un alt eveniment, dedicat copiilor şi părinţilor, va avea loc într-un centru expoziţional din capitală.

Sărbătoarea va fi marcată şi de Ministerul Afacerilor Interne. Pe stadionul “Dinamo”  din Chișinău va fi organizat un program artistic de cântece și dansuri, concursuri distractive, dar şi expoziția tehnicii şi a echipamentului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Ziua Internaţională a Copilului este sărbătorită tradiţional în prima zi de vară. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în Moldova sunt aproximativ 670 de mii de copii.

 

alte Articole interesante

Alte Articole interesante