Sarcina: 5 probleme care-ți pot crea disconfort și despre care nimeni nu îți spune!

Sarcina îi oferă femeii șansă de a deveni fericită, împlinită, adica mamă. Totuși, acest proces fiziologic înseamnă și o provocare imensă, deoarece corpul unei femei însărcinate trece prin numeroase schimbări. Despre unele probabil ai aflat deja, iar despre altele – e posibil să nu fi știut că acestea pot fi resimțite mai intens în timpul gravidității. Oricare ar fi situația, nu este cazul să te alarmezi! Mai jos, poți afla cinci probleme cu care e posibil să te confrunți în timpul sarcinii, dar și soluția pentru fiecare dintre ele.

separator
zz

1. Acneea

Poate că ai uitat de acnee încă din perioada liceului, dar să știi că în momentul sarcinii aceasta s-ar putea să revină. Evită toate produsele de îngrijire a pielii care conțin chimicale, deoarece acestea s-ar putea să dăuneze copilului. Încearcă produse naturale de îngrijire a pielii sau prepară-ți tu singură ceva. Cel mai important e să-ți păstrezi pielea curată și să te hidratezi în mod regulat.

2. Sensibilitatea la soare

Din păcate, în timpul sarcinii pielea ta e mult mai sensibilă la soare decât de obicei. Poți preveni apariția petelor întunecate sau decolorarea pielii cumpărând o pălărie mare de soare, niște ochelari cu protecție anti-UV și o cremă de soare, cu un factor de protecție de peste 30 SPF. Evită să te expui la soare dacă nu e neapărat necesar.

3. Pielea uscată

Pielea uscată este o problemă cu care se confruntă multe femei însărcinate. Ca să eviți uscarea pielii sau ca să-ți tratezi pielea uscată, bea o cantitate suficientă de lichide. Poți, de asemenea, să-ți iei un umidificator pentru dormitor, ca să te asiguri că pielea ta e hidratată și pe timp de noapte. Nu uita să aplici o cremă hidratantă de calitate, fără chimicale. De asemenea, fă dușuri scurte în loc de băi lungi.

4. Vergeturile

Asta e probabil problema pentru care își fac griji cele mai multe femei. Vergeturile sunt roz sau striate și apar pe abdomen, acolo unde pielea devine tot mai întinsă pe măsură ce burtica se mărește. Totuși, poți minimiza apariția vergeturilor dacă te masezi cu ulei cu Vitamina E ori cu ulei de măsline.

5. Varicele

Varicele sunt venele dilatate vizibile la sprafața pielii, ce apar mai cu seamă la nivelul membrelor inferioare. Pentru a evita apariția acestora, asigură-te că ai greutatea normală și nu ai adăugat prea multe kilograme în timpul sarcinii. La fel de important este să eviți să stai în picioare timp îndelungat, dar să ții picioarele ridicate pentru a îmbunătăți refluxul venos.

Sursa

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Din 17 iulie 35 de grădinițe din Capitală își stopează activitatea
Articolul anterior
Confesiunile unui detectiv particular: „Doamnele înşală emoţional, bărbaţii doar sexual”
Articolul următor