Școala Internațională Heritage a fost inaugurată oficial la Chișinău!

Prima școală internațională fondată în Moldova, Heritage, și-a lansat oficial activitatea. Ceremonia solemnă de inaugurare a instituției de învățământ a avut loc cu o săptămână înainte de începerea anului școlar 2017-2018. La eveniment au participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Monica Babuc, oficiali, membri ai corpului diplomatic, profesorii școlii, fondatorii, părinți și viitori elevi.

separator
ABC-1006 (1)Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării al RM:

„Lansarea Școlii Internaționale Heritage este un eveniment remarcabil pentru Republica Moldova, când o instituție de educație se bucură de investiții serioase ale unor oameni care își propun un proiect educațional ambițios. Acest lucru este o demonstrație a faptului că copiii noștri vor fi pregătiți pentru a susține cele mai serioase examene internaționale, deoarece ambiția cea mai mare a școlii Heritage este oferirea a tot ce este mai bun într-un popor, într-o țară. Mă bucur și de aceste ambiții de a dota această școală cu tot ce înseamnă necesarul pentru a da educației din R. Moldova viziune europeană. Felicitări pentru abordarea echilibrată de a lua copii din clasa întâi până într-a șaptea. Îmi dau seama că trebuie să arătați performanță în anii viitori pentru a obține bacalaureatul internațional. Felicitări oamenilor care au investit în această instituție, fiindcă ei au demonstrat că aceste investiții sunt binevenite, necesare și de succes.”

ABC-1007 (1)ABC-1025 (1)

Tradiționala tăiere a panglicii a marcat darea în exploatare a școlii și începutul unei noi ere în sistemul educațional din Moldova. Evenimentul a continuat cu un tur ghidat al școlii, care a inclus prezentarea programului unic de studii, dar și demonstrarea infrastructurii de excepție a instituției de învățământ.

ABC-1021 (1) ABC-1031 (1)

Elevii Școlii Internaționale Heritage vor studia conform unui curriculum mixt – național și internațional, care cuprinde toate recomandările Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al RM, alături de programele inovative International Primary Curriculum (IPC) și Cambridge International Education (CIE). La absolvirea liceului, elevii vor susține atât examenele de bacalaureat, cât și examenele pentru certificarea internațională Cambridge, obținând o diplomă națională și una internațională.

ABC-1080 (1) ABC-1061 (1)

Bogdanka Adamu, director, Școala Internațională Heritage:

„Bine ați venit la lansarea oficială a școlii internaționale Heritage. Acest proiect a fost lansat ani în urmă în inimile și mințile fondatorilor școlii – domnul Sinan Bora și doamna Natalia Cecetova. Însă astăzi suntem martorii adevăratei nașteri a acestei școli, care a fost posibilă datorită eforturilor comune ale multor persoane. Misiunea și viziunea noastră ne-au ghidat în procesul selectării practicilor noastre pedagogice, incorporând metodologii inovaționale: curriculumul primar internațional – sau IPC – care este bazat pe conexiuni interdisciplinare și pe învățare pe tot parcursul vieții, ceea ce contribuie la dezvoltarea excelenței. Ceea ce putem lăsa copiilor noștri ca moștenire este o educație progresivă, care aduce rezultatele dorite. Cred că fiecare dintre dvs. va fi mulțumit când vom vedea că patrimoniul nostru a fost transmis următoarei generații.”ABC-1069 (1)

Sandra Jones, reprezentantă a organizației Fieldwork Education, Marea Britanie:

„Nu pot reda cât de bucuroasă și onorată sunt să pot reprezenta organizația Fieldwork Education la deschiderea școlii internaționale Heritage. Curriculumul Internațional pentru clasele primare (IPC) a fost elaborat de către organizația noastră pentru școlile care vor să ofere elevilor mai mult decât un program școlar. Vrem să dezvoltăm elevii secolului 21, care să aibă toate abilitățile necesare pentru a face față provocărilor zilei de mâine. Vom dezvolta calitățile personale care îi vor face oameni de succes. Pentru a învăța eficient, copiii trebuie să-și dezvolte un interes sporit pentru învățare. Este un program școlar care recunoaște că cetățenia globală începe de acasă. Școala Internațională Heritage a demonstrat o dedicație extraordinară și o pregătire enormă pentru a implementa acest curriculum. Suntem foarte mândri că ați ales IPC pentru școala Heritage și vă urez succes pentru mulți ani înainte.”

Natalia Cecetova, co-fondator, Școala Internațională Heritage:

„Visul meu și al domnului Bora – de a înființa în orașul meu natal o școală internațională, care va oferi copiilor atmosfera unei instituții de învățământ progresiste și moderne – a devenit realitate. În timpul realizării acestui proiect am primit susținere din partea unui număr foarte mare de oameni. Sunt aici pentru a le mulțumi lor. În primul rând îi mulțumesc domnului Sinan Bora pentru că a crezut și crede în viitorul țării noastre, pentru înțelegere și profesionalism. Mulțumesc membrilor familiei mele, care, cu înțelegere și dragoste, acceptau cât eram de ocupată și m-au susținut. Mulțumesc părinților pentru încredere în ceea ce fac. Mulțumesc mult arhitectorilor, echipei Heritage și tuturor celor care au depus efort pentru ca acest proiect să devină realitate. De asemenea, aducem mulțumiri partenerului nostru, banca comercială  “Mobiasbancă – Groupe Société Générale” pentru că au crezut în proiectul nostru și ne-au oferit un credit care a acoperit o parte din suma totală a investiției.”ABC-1014 (1)

Heritage oferă un ciclu de studii complet, iar pentru primul an de activitate, care începe la 1 septembrie 2017, continuă înscrierea elevilor în clasele I-VII.

Heritage reprezintă o școală internațională, o școală a viitorului, care crește personalități!ABC-1002ABC-1017 (1)ABC-1043 (1)ABC-1072 (1)ABC-1071 (1)

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Produsele care te ajută să ai o igienă corespunzătoare a dinților și cavității bucale!
Articolul anterior
Meteorologii anunță pentru astăzi vreme frumoasă și însorită
Articolul următor