Tradiţii frumoase legate de naştere (Partea II)

Olanda: cele mai grijulii moaşe

Majoritatea mamelor din Olanda nu aleg un medic ginecolog pentru naştere ci sunt trimise de medicul de familie la o moaşă. Doctorii intervin doar în cazul unor complicaţii. Dacă mama naşte rapid şi fără complicaţii, poate pleca acasă în 2 ore apoi, sistemul olandez unic în lume numit kraamhulp se pune în mişcare: timp de 7 zile o asistentă maternală vine acasă la proaspăta mamă, oferă îngrijiri medicale pentru ea şi bebeluş, ba chiar face curat, pregăteşte mâncare şi instruieşte ambii părinţi în îngrijirea bebeluşului. Tot asistenta pregăteşte gustări tradiţionale pentru musafiri. Totul este acoperit de asigurarea de sănătate plătită la stat.

oooooo

Germania: o listă de nume de copii acceptată

În mare parte, nemţoaicele fac aceleaşi alegeri ca olandezele: moaşa este mai importantă şi mai prezentă decât medicul ginecolog, iar naşterea este de preferat să aibă loc pe cale naturală. Un obicei amuzant şi interesant practicat în Germania este acela ca birourile specializate deţin o listă cu „nume de copii acceptate” pe care părinţii să o consulte atunci când înregistreazâ numele copilului lor. În cazul unui nume mai puţin obişnuit, aceştia trebuie să ofere argumente solide pentru ca excepţia să fie făcută. Guvernul declară că este spre binele copilului, în scopul ca acesta să nu fie mai târziu ridiculizat sau marginalizat.

coisas-mulher-gravida-pode-fazer

Navajo: soţul asistă la naştere

Indiencele Navajo, din sud-vestul Statelor Unite ale Americii, se bucură de cel mai frumos ritual de naştere acasă… un ritual liniştit, privat, plin de dragoste şi bucurie. Când gravida intra în travaliu, soţul ei leagă de un stalp din casă funii albe, roşii şi verzi decorate cu simboluri ale zeităţilor Navajo. Apoi, acesta pune nisip fin pe podeaua unde are loc naşterea, îl acoperă cu cârpe curate şi piei de oaie şi se aşează pe ele împreună cu soţia lui, înconjurând-o de la spate cu mâinile pe sâni şi abdomen.

mama_copil_indieni_navajo

Pe masura ce travaliul avansează, soţul întreţine focul şi fierbe ienupar pentru a linişti gravida prin aromoterapie. Aceasta îşi desface părul şi îşi dă jos bijuteriile, iar vraciul face o veche ceremonie de mulţumire, care cuprinde incantaţii şi cântece pentru ca bebelusul să înceapă în siguranţă noua lui viaţă. Vraciul foloseşte pene de vultur şi polen şi nu are voie să atingă cuplul îmbrăţişat.

Suedia: un model pentru intreaga lume

Suedia se bucură de cea mai mare rată a alăptării naturale din întreaga lume şi cea mai mică rată a mortalităţii infantile, tot din întreaga lume. Aşadar, sigur totul merge incredibil de bine acolo. Spre deosebire de gravidele din Germania, Olanda, Coreea sau Japonia, suedezele sunt invatate încă din perioada prenatală despre medicamentele anti durere.

Sursa

 

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Din cea mai sexy a ajuns cea mai musculoasă de la Hollywood!
Articolul anterior
Terciul de ovăz cu dovleac
Articolul următor