Un copil de doi ani a ajuns la spital opărit cu cafea

Un copil de doi ani a ajuns la spital opărit după ce a tras ceaşca cu cafea lăsată de către mama sa la marginea mesei.

copil_spital

Micuţul şi-a opărit faţa, pieptul şi mâinile, fiindu-i afectată circa 5% din suprafaţa corpului, a declarat șeful secţiei arsuri din cadrul Spitalului clinic republican pentru copii „Emil Coţaga”, Gheorghe Vicol, notează IPN. Potrivit medicului, acest procent este destul de mare pentru un copil.

Gheorghe Vicol a menţionat că opăririle cu lichide fierbinţi sunt cele mai frecvente accidente casnice înregistrate în rândul copiilor de la 1 la 3 ani sunt. Deseori, incidentele au loc în situaţii banale, când adulţii lasă ceaşca cu ceai sau cafea la marginea mesei sau beau lichide fierbinţi cu copiii pe braţe. Specialiştii atenţionează că urmările acestor incidente sunt grave, întrucât pielea micuţilor este foarte gingaşă. Pe lângă durerea suportată, copiilor le pot rămâne cicatrici pe viaţă.

În caz de arsură cu lichid fierbinte, Gheorghe Vicol le recomandă părinţilor să înlăture îmbrăcămintea atent de pe zonele afectate, să prelucreze zonele sub jet de apă rece şi să pună un pansament curat şi uscat. De asemenea, părinţilor le este recomandat să apeleze imediat la un medic.

Gheorghe Vicol a afirmat că cel mai periculos loc în casă pentru copiii cu vârsta de 1-3 ani este bucătăria. Aceasta pentru că deseori copiii trag de pe aragaz un obiect cu apă fierbinte, pun mâna pe rolă sau pe alte obiecte fierbinţi. Totodată, şeful secţiei a menţionat că rezultatele proiectului REPEMOL sunt vizibile. Potrivit lui, de când sunt difuza diferite ştiri despre accidentele casnice în rândul copiilor şi cum pot fi ele prevenite, numărul cazurilor cu implicarea micuţilor a scăzut.

Sursa

alte Articole interesante