Un moldovean este autorul și producătorul desenului animat Masha si Ursul!

Ai putea rămâne surprins, însă cel care a pus pe roluri desenul animat Masha și Ursul este un moldovean care și-a făcut studiile la Institutul de Arte din Chișinău, apoi a plecat să muncească în Rusia, acolo unde a deținut mai multe funcții importante ca animator, pictor și producător.

separator
bbb

Andrei Dobrunov este animator și director al casei de producție «Союзмульфильм» din Rusia. Acesta s-a născut în Moldova, într-o familie de muzicieni, scrie locals.md. Tatăl – dirijorul de teatru, mama – inginer de sunet de televiziune. Părinții și-au dorit ca Andrei să îndrăgească cariera de pianist. Însă, pictura și talentul de a mănui creioanele și culorile l-au determinat să-și facă o carieră strălucită în artele vizuale.Dobrunov_1

În 1982, Dobrunov a absolvit facultatea de pictură a Institutului de Arte din Chișinău. După absolvire, a lucrat în editurile de la Moscova, ca ilustrator, autor de dicționare de limbă engleză pentru copii. Apoi, a activat în calitate de director artistic în diverse studiouri de animație, ilustrator în editura „Reader Digest“.Dobrunov_4

Moldoveanul a fost producătorul și managerul de proiect al desenului animat „Prințul Vladimir“, care a avut încasări de 5,4 milioane de dolari și a devenit unul dintre cele mai bine vândute desene animate din Rusia, din toate timpurile.

De asemenea, Andrei Dobrunov a fost unul dintre producătorii primelor șapte ediții ale seriei animate pentru copii „Masha și Ursul“. Acum, acesta se pregătește să lanseze un alt film de animație „Suvorov”, o acțiune istorică care folosește tehnologia de captare de mișcare, ceea ce permite de a face expresii faciale și caractere de mișcare foarte realiste. Producătorul spune că acesta este filmul animat cu cel mai mare buget alocat vreodată în istoria Rusiei.

alte Articole interesante