Diminuarea durerii și a disconfortului bebelușului în timpul dentiției

În timp ce unii bebeluși par să nu aibă deloc dureri, pentru alții procesul erupției denta­re este unul deranjant și chiar dureros. Motivul este următorul: locul erupției dentare este frecvent asociat cu senzații neplăcute de presiune și tensiune în maxilare, deoarece circulația sangvină intensă și permeabilitatea vasculară crescută pot duce la dezvoltarea edemului. Erupția dentară determină inflamația și edemațierea gingiilor, cauzând durere sau dis­confort.

separator
De regulă, erupția dinților de lapte nu ar trebui să fie asociată cu durere severă pentru bebelușul dumneavoastră. Cu toate acestea, bebelușii sau copiii mai mici, deseori, în timpul acestui proces, sunt mai sensibili și mai capricioși decât de obicei. În special, este neplăcută erupția molarilor mari. Nu este de mirare faptul că micuții au ne­voie de o atenție sporită în această perioadă a dezvoltării lor. Mai multe informații despre dentiție găsiți pe www.anaftin.md.

Vă puteți ajuta copilașul în această perioadă deosebită acordându-i mai multă atenție și mai multă dragoste. În plus, există mai multe remedii pentru diminuarea durerii și disconfor­tului.

Pentru a face procesul de dentiție mai suportabil pentru bebelușul dumneavoastră și a diminua disconfortul asociat acestuia, poate fi de ajutor să muște o linguriță de plastic sau un inel de dentiție. Totuși, trebuie să evitați răcirea acestor obiecte la temperaturi mai mici de 0 grade Celsius, deoarece ar putea să ducă la răcirea buzelor și maxilarelor bebelușului și să dăuneze pielii. De asemenea, asigurați-vă că obiectele utilizate nu sunt toxice.

Masarea cu grijă a gingiilor și maxilarelor cu vârfurile degetelor – puteți folosi pernuțe den­tare speciale din silicon din farmacie sau un bețisor cu bumbac înmuiat în ceai de mușețel, care poate fi un calmant pentru bebeluș. Peria fină din silicon a remediului Anaftin® Baby Gel Gingival funcționează în acest mod.

Gelurile speciale disponibile în farmacii, pre­cum Anaftin® Baby Gel Gingival pot fi recomandate pentru bebelușul dum­neavoastră. Acesta diminuează dure­rea prin izolarea regiunii afectate, fără utilizarea analgezicelor. Anaftin® Baby Gel Gingival nu conține analgezice sau alcool.Ingredientele speciale ale acestui gel formează rapid o membrană protectivă la suprafața gingiilor edemațiate afec­tate de erupție, creând un efect calmant și de reducere a durerii. Un aplicator special con­ceput permite aplicarea directă și igienică pe suprafața regiunilor afectate. Perișorii fini din silicon masează atent gingiile, astfel creând un efect adițional de reducere a disconfortului. Mai multe informații găsiți pe www.anaftin.md

Codul materialului: MD_ANA-11-2018_v01_web. Data elaborării: 22.06.2018

Reprezentanţa “Berlin-Chemie/Menarini” în Republica Moldova: str. Alexandru cel Bun, 85, or. Chişinău, MD-2012, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Adele a slăbit 19 kg, după ce a renunţat complet la un aliment
Articolul anterior
Ciorbă detoxifiantă! Se prepară repede, e sațioasă și accelerează metabolismul
Articolul următor