Gimnastică pentru mami și bebe

După 3-4 luni de la naștere, când bebe stă mai mult timp treaz, îl poți implica în programul de mișcare, pentru a fi din nou în formă și a te simți bine în pielea ta (de proaspătă mămică). Vei găsi aici câteva exerciții de tonifiere pe care le poţi executa cu cel mic în brațe. Gândește-te la copil ca la o greutate care sporește constant – vei deveni mai puternică pentru că ridici treptat mai multe kilograme.

separator

DANS ȘI ÎMBRĂȚIȘARE

Este un exercițiu bun de încălzire, iar într-o cameră călduroasă, te poate face să transpiri. E grozav dacă este executat pe un fond muzical. E posibil să te doară brațele ținând copilul, dar asta înseamnă că le tonifici.

1. Începe să te deplasezi prin cameră cu copilul în brațe. Ridică genunchii și plimbă-te.

CX249_012_013_ElectCes

2. Fă un pas în lateral, mai întâi cu un picior, apoi cu celălalt.

27

3. Acum deplasează-te în față și în spate și, dacă prinzi cu adevărat ritmul, ridică-l pe cel mic când pășești în față și strânge-l din nou în brațe când pășești în spate. Repetă mișcarea 4-5 minute.

37

PRINDERE ȘI RIDICARE

După ce ți-ai făcut încălzirea cu exercițiul anterior, poți încerca ceva mai energic. Atâta vreme cât îți ții bine copilul, mișcarea ar trebui să-i facă plăcere.

1. Prinde copilul de subraţe, cu faţa spre tine. Ţine-l în față, la distanța corespunzătoare brațelor tale, și îndoaie ambii genunchi.

CX249_012_013_ElectCes

2. Din această poziție, ridică-te pe un picior și înalță copilul spre tavan, ținându-l bine. Trage-l înapoi spre pieptul tău, flexând din nou ambii genunchi, apoi ridică-l pe cealaltă parte. Execută câte 8 astfel de mișcări pe fiecare parte, până când te încălzești bine.

53

FLEXARE ȘI ROTIRE

Acest exercițiu îți va tonifia mușchii coapsei (cvadricepșii) când îndoi genunchii și mușchii abdominali (oblici) când te rotești. Când faci această mișcare, ai grijă să îți menții genunchii orientați spre exterior și șoldurile drepte. Ar trebui să te rotești din partea superioară a corpului.

1. Pentru această mișcare, cel mai bine este să îți ții copilul de subrațe. Acum îndreaptă picioarele în afară și distanțează-le bine. Îndoaie încet genunchii, încercând să depășești linia trasată de degetele de la picioare.

CX249_012_013_ElectCes

2. Când genunchii sunt bine îndoiți, contractează mușchii abdominali, rotește-te și mișcă bebelușul într-o parte, apoi în cealaltă. Când flexezi genunchii, ai grijă să nu depășească linia trasată de degetele de la picioare. Îndreaptă picioarele și respiră. Execută 8-10 astfel de mișcări.

72

EXERCIȚIU MODELATOR PENTRU COAPSE

Este un exerciţiu grozav ce lucrează şi modelează coapsele, iar faptul că îți vei ţine în braţe bebeluşul îl va face şi mai tonifiant. Vei simţi cum lucrează partea frontală a coapsei pe măsură ce întinzi şi flexezi piciorul.

1. Stai rezemată de un perete şi îndoaie un genunchi în față. Acum așază copilul călare pe picior şi reazemă-l de tine, ca să se sprijine.

CX249_012_013_ElectCes

2. Întinde piciorul flexat (cel pe care stă copilul) şi menţine poziţia trei secunde. Apoi îndoaie genunchiul şi revino în poziţia iniţială. Contractă muşchii abdominali când execuţi acest exerciţiu, pentru a îți susţine trunchiul, şi ţine drept piciorul pe care te sprijini – nu te lăsa pe şold atunci când stai într-un picior. Execută opt extensii, apoi repetă cu celălalt picior.

91

EXERCIȚIU DE ÎNTĂRIRE A PĂRȚILOR LATERALE ALE CORPULUI

Acțiunea de înclinare îți va întinde laterala corpului, iar prin contracția mușchilor din partea opusă, atunci când te îndrepți, îți vei întări acești mușchi pe măsură ce ridici copilul.

1. Stai cu picioarele depărtate și cu genunchii ușor flexați și ține copilul într-o parte. Ca să-l ții cât mai bine, așază o mână de-a lungul părții frontale a corpului copilului și ține-l de sub șezut, între picioare. Cu celălalt braț îi poți menține echilibrul, ținându-l de subrațe. Reazemă-l pe șoldul tău, pentru mai multă stabilitate.

CX249_012_013_ElectCes

2. Acum apleacă-te într-o parte. Lasă capul, umerii și trunchiul să se încline pe măsură ce greutatea copilului te trage ușor într-o parte. Contractă mușchii din laterala opusă a abdomenului atunci când revii în poziție verticală. Execută câte opt înclinări de fiecare parte.

111

Sursa

Și-a văzut visul împlinit! Celebrul model a devenit mamă, după 7 ani în care nu a avut ciclu menstrual

Modelul Romee Strijd a dat naștere primului ei copil, o fetiță căreia i-a ales numele Mint Van Leeuwen. În urmă cu mai mulți ani, modelul a fost diagnosticată sindromul ovarelor polichistice.

„Am fost devastată, visul meu cel mai mare fiind acela de a deveni mamă și de a întemeia o familie alături de soțul meu, Laurens van Leeuwen. Îmi era atât de frică că nu voi putea rămâne însărcinată. Din cauza acestei boli, este foarte dificil să rămâi însărcinată în mod natural”, mărturisea modelul înainte de a rămâne însărcinată.

Potrivit ei, sindromul ovarelor polichistice ar fi fost cauzat de stres.

„Din punct de vedere mental nu m-am simțit niciodată stresată. Probabil din cauza călătoriilor, a joburilor prea multe, a mâncatului mereu cu restricții și a antrenamentelor prea intense, corpul meu a fost supus unei presiuni prea mari”, mai spune modelul.

Timp de 7 ani, Romee nu a avut menstruație. Ulterior, aceasta a renunțat la antrenamentele epuizante, și-a redus restricțiile alimentare, a avut grijă de ea și de corpul ei iar, de câte ori a simțit nevoia de o pauză, nu a ezitat să o ia. „Am încercat să iau și suplimente naturale, am făcut și acupunctură și ne-am luat o casă în Olanda ca să petrecem mai mult timp în familie și să nu mai fim mereu pe drumuri”, a mai dezvăluit modelul.

Astăzi, modelul își ține copilul în brațe. „Mint van Leeuwen ~ mă simt atât de binecuvântată să te țin în sfârșit în brațe! 💕 Te iubim atât de mult!!”, a scris modelul în descrierea primei imagini alături de micuță.

sursa: www.unica.ro

Video! Graviduțele de la Unica Sport îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare pe perioada sarcinii!

Specialiștii recomandă exerciţiile fizice în sarcină, timp de 30 de minute, în cele mai multe zile din săptămână, sau chiar în fiecare zi, întrucât ele ar putea să aducă beneficii.

separator

Efectuarea exerciţiilor fizice în timpul sarcinii le ajută pe viitoarele mămici să se mențină active și energice. Exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, previn constipația, ameliorează starea de spirit, tonusul muscular și rezistența. Activitatea fizică în timpul sarcinii contribuie la o recuperare mai rapidă după naştere.

Graviduțele care frecventează antrenamentele pentru însărcinate la filiala Unica Sport Mircea cel Bătrîn, alături de instructorul Nina Erhan-Luchian, îndeamnă viitoarele mămici să facă mișcare, în timpul sarcinii:

Dacă vrei să fii și tu o graviduță în formă, sună la 0 (60) 06 03 01 și înscrie-te la 1 antrenament GRATUIT!



5 exerciții pentru graviduțele ocupate

IMG_1471
Adriana Mazniuc,
instructor Unica Sport

Dacă ești o viitoare mămică ocupată și nu ai mult timp la dispoziție pentru a face sport, atunci exercițiile de mai jos sunt perfecte pentru tine. Graviduța Diana Ivanov, îndrumată de instructorul Unica Sport, Adriana Mazniuc, ți-a pregătit un set de exerciții care implică toate grupele de mușchi.

separator

Spate, coapse și talie suplă

Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu brațele pe lângă corp și cu picioarele depărtate. În continuare, du trunchiul în față și extinde brațele în lateral, paralel solului. Înclină trunchiul într-o direcție, ducând un braț în față și unul în spate, apoi în cealaltă direcție, schimbând brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori.

1


Spate sănătos și coapse ferme

Începe exercițiul în poziție ortostatică, tine brațele extinse sus, extinde un picior în față, cu sprijin pe călcâie, iar piciorul de sprijin flexează-l un pic în genunchi. În continuare, apleacă trunchiul în față, orientând brațele spre vârful degetelor piciorului extins. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 10 ori cu un picior în față, apoi cu celălalt picior.

2


Extinderea taliei

Începe exercițiul în poziție așezată, cu un picior flexat în față și cu un picior flexat în spate. Sprijină-te în brațul simetric piciorului din față. În continuare, ridică posteriorul de la saltea cu sprijin în braț și înclină trunchiul, ducând  al doilea braț deasupra capului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Realizează exercițiul de 10 ori într-o direcție și de 10 ori în cealaltă direcție. Nu te forţa pe parcursul exerciţiului.

3


Coapse interne fără celulită

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele depărtate și cu brațele extinse lateral, paralel solului. În continuare, du un braț în față și unul în spate, apoi schimbă brațele. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Nu te grăbi când efectuezi mişcările. Repetă exercițiul de 20 de ori.

4


Siluetă perfectă

Începe exercițiul în poziție așezată, cu picioarele unite în față și cu brațele pe lângă corp. În continuare, unește brațele și du-le maximal în spate. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul în tempou lent de 10 ori.

5



Femeile se topesc în centimetri, la indicația lui Igor Sârbu!
Articolul anterior
Interpreții investesc în sănătate și se ajută reciproc, în cazuri critice!
Articolul următor