Ghici ghicitoarea mea! Cele mai interesante ghicitori pentru cei mici

Ghicitorile reprezintă un mod de „a pune mintea în mișcare” și astfel de provocări sunt mereu pe placul copiilor. Aceste ghicitori sunt mereu binevenite, mai ales că sunt despre plante, legume și fructe!

separator

1. Iarna-n frig, vara la soare,

Neschimbat e la culoare!

(bradul)

2. Într-o cuşcă mulţi căţei,

Toţi sunt albi şi rotofei –

Mama-i pune la mujdei!

(căpăţâna de usturoi)

3. Buni sunt copţi, fierţi şi prăjiţi

Şi-s aproape nelipsiţi,

Când dorim o garnitură

Lângă oricare friptură.

(cartofii)

4. Am o grasă jupâneasă,

Îmbrăcată-n rochii de mătasă.

De-ncep a o dezbrăca,

Toţi încep a lăcrima.

(ceapa)

5. În grădina lui Pandele

E un pom plin cu mărgele,

La culoare-s roşii toate

Cu codiţe-mperecheate.

(cireşele)

6. Frunze n-are,

Nu-i nici floare.

În păduri şi pe ogor,

Prin grădini şi-n deal la vie

Stă mereu într-un picior.

(ciuperca)

7. Noi avem un butoiaş

Alb, voinic, parcă-i de caş;

Cercuri n-are şi nici doage,

Este bun când mama-l coace!

(dovleacul)

8. O mie de frăţiori,

O mie de dinţişori

Stau înfipţi câte şi-o mie

Într-un fund de farfurie.

(floarea soarelui)

9. Stau pe baltă ouă sparte,

Între frunze mari şi late!

(florile de nufăr)

10. Ou de lemn (nu-i nucă)

Aşezat în cupă,

De-l pui la rodit

Naşte un voinic,

Cu plete în vânt,

Vesel fremătând.

(ghinda)

11. Clopoţel

Mititel,

Scoate capul din zăpadă,

Primăvara să o vadă.

(ghiocelul)

12. Rămurea cu clopoţei,

Hai, ghiciţi numele ei!

(lăcrimioara)

13. Parcă-s nişte păhărele,

Eu le ofer mamei mele.

(lalelele)

14. Primăvara când s-arată,

Prin grădini apar deodată

Ciorchini albi şi albăstrii

Din steluţe, mii şi mii!

(liliacul)

15. Capu-i roşu, e o floare

Plăpândă şi zâmbitoare,

Iar în mijloc negru are!

(macul)

16. Pe câmpii, prin iarba mare

Poartă pălării de soare

Galbene la mijloc toate

Cu boruri imaculate.

(margaretele)

17. Ban de aur la-nceput,

Glob de puf când e trecut,

Suflă-n el să îl destrami

Şi-ai să afli mai mulţi bani.

(păpădia)

18. Când e-n baltă e regină

Iar în sat e rogojină!

(papura)

19. Cine se naşte gata-nfăşat,

Cu dinţi de lapte

Şi plete pe spate?

(porumbul)

20. Un flăcău bogat în spini

Cu flori albe în ciorchini!

(salcâmul)

21. Dintre vârfuri verzi de săbii

Ies liliachii corăbii!

(stânjeneii)

22. Ce copac stufos şi-nalt

Înfloreşte-n luna mai

Şi dă floare pentru ceai?

Cine este, l-aţi aflat?

(teiul)

23. Ce buruiană când o atingi

Îţi face numai băşici?

(urzica)

24. Nu-i topor, ci este floare

Şi are parfumul tare.

(toporaşul)

25. Care floare

Are gheare

Şi parfumul cel mai tare?

(trandafirul)

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Cele mai pasionale zodii! Vezi dacă te regăsești și tu în listă
Articolul anterior
Moldoveanca Mirabela Bogdan a obținut locul 3 la concursul de frumusețe ,,Miss Elegant Universe 2018”
Articolul următor