Înregistrări audio de la grădinița nr. 177, unde două educatoare au demisionat. Părinții au rămas șocați de cele auzite

Scandal la grădiniţa numărul 177 din sectorul Ciocana al Capitalei. Părinții copiilor care frecventează grupa cu predare în limba rusă se plâng că modul în care sunt tratați copiii lor, este unul inacceptabil.

separator
Problemele în acea grupă ar fi început după ce mai mulți părinți ar fi refuzat să achite bani pentru fundația grupei, dar și pentru reparații. În septembrie 2018, această problemă a fost discutată în cadrul unei adunări părintești.

Pentru a afla ce se întâmplă, de fapt, în acea grupă, unul dintre părinți a atașat un microfon de haina copilului său și timp de două luni de zile a înregistrat totul. Ceea ce au auzit pe înregistrările audio i-a șocat pe părinți. Într-una dintre zile, un copil ar fi răsturnat din greșeală farfuria cu terci, iar pentru asta, ar fi fost obligat de educatoare să strângă totul de pe jos, ceea ce i-a idignat pe părinți.

Înregistrare: ,,– Cine a făcut asta? Chiril, ridică-te, ia farfuria, du-te încolo și du-te și ia o cârpă și șterge. Nu, unde te duci? Unde este cârpa? Du-te, ia cârpa și du-te și șterge podeaua!

Într-o altă înregistrare se aude cum educatoarele poartă o discuție, care pare să fie despre copiii din grupă, dar și despre părinții acestora: ,,– Ei sunt turbați, eu nu-ți pot reda. Eu nu vreau să fac nimic cu ei. Când îmi amintesc de părinții lor, aceste fețe, toate aceste mizerii. – Oricum, trebuie de lucrat undeva. 5000 de lei pentru jumătate de zi nimeni nu-ți dă pur și simplu. Aici, practic, nu faci nimic, să stai în genunchi sau în picioare, aici e, totuși, numai jumătate de zi și…nu le atrage atenția.

Un alt caz, s-a întâmplat înregistrat a fost în timp ce copiii se jucau afară. Tatăl unui copil afirmă că băiețelul său ar fi fost împins de un alt copil și s-ar fi lovit cu capul de o piatră. ,,Eu am venit seara, iar băiatul meu avea o lovitură, o lovitură mare, iar căciula era murdară de sânge. Acasă, copilul a început să se simtă rău, noi am chemat ambulanța, pe el l-au internat în spitalul NR.3. Acolo l-au diagnosticat cu comoție cerebrală și contuzie cerebrală. După acest incident, părinții copilului s-au adresat la Direcția de Educație din sectorul Ciocana, iar educatoarea ar fi fost mustrată.

În urma acestor evenimente, ambele educătoare au demisionat, iar în dimineața de 1 aprilie, adminsitrația grădiniței a decis să sisteze temporar activitea grupei cu predare în limba rusă. Potrivit părinților, directoarea grădiniței le-ar fi propus să facă un grafic, iar părinții să-și supravegheze, pe rând, copii dacă vor ca grupa să activeze.

Directorul grădiniței a mai declarat că pe acest caz a fost pornită o anchetă de serviciu, iar toate autoritățile abilitate au fost sesizate pe acest caz. Singură grupă cu predare în limba rusă din cadrul grădinișei nr 177 din sectorul Ciocana este frecventată de 31 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani.

Citește știrea integrală pe www.echipa.md.

alte Articole interesante