La o grădiniță din Capitală se fac discriminări în rândul copiilor?

Două mame se plâng că la grădinița nr. 91 din capitală copiii lor sunt discriminați. S-ar întâmpla după ce ele au protestat față de neregulile din instituție.

separator
Deși nu există o asociație a părinților, aceștia achita în fiecare luna taxe neformale, iar CNA are pornită o anchetă în acest caz, scrie protv.md. Educatorii spun, însă, că îi tratează egal pe copii, iar directoarea – că nu se colectează niciun ban.

O mamă care își duce copilul la Grădiniță nr. 91 din sectorul Buiucani, spune că băiatul ei ar fi discriminat în ultima perioada. “Era o masă chiar lângă ușa la viceu, 5 copii stăteau acolo și mâncau, eu l-am întrebat Victor de ce stai acolo, el mi-a spus că acolo stau cei mai răi copilași, eu am întrebat de ce ați procedat așa, i-a mi-a spus când o să mă stimez atunci o să stea.”

Educatoarea spune că nu este adevărat și că nu îi tratează diferit pe copii. “Nu se face diferența, la noi merge rotația, așa e proiectul grupei, nu că suntem la piață centrală și viceul miroase, e curat ideal.”

Femeia crede că atitudinea educatoarei ar veni după ce ea s-a arătat indignată că în grădiniță ar fi mai multe nereguli și a cerut administrației să le rezolve. Unul dintre neajunsuri ar fi că veselă din care mâncau copiii era spartă. Copilul spune că nici șervețele nu li se dau micuților care sunt nevoiți să se șteargă de haine. Așa că le-a cumpărat ea de mai multe ori și le-a dus în grupa.

“Mi le-a întors înapoi le-am găsit atârnate de dulapul copilului și mi-a spus că aici regulă nu fac părinții.” Astăzi când am fost noi la grădiniță, șervețele nu erau. Educatoare: “Lucrăm cu ceva avem, nu ne dau.”

Și o altă mama care are un copil în aceeași grupa spune că educatoarea are o atidudine aparte față de el. ,,Copilul meu era aruncat de pe pat.” Mamele spun că părinții colectează câte 150 de lei pe luna pentru că să le achite un adaos la salariu educatorilor. Iar după ce instituția a ajuns în vizorul CNA, suma așa-numitei donații s-a redus până la 100 de lei lunar.

În grădiniță se colectează bani, deși nu există o asociație a părinților, iar acest lucru este ilegal. Părinții au expediat poze cu bonurile de plata pentru cumpărături și mesejele prin care comunica. În unul din ele este scris că: “S-au colectat pentru două luni 4 650 de lei. Timp de două luni au fost cheltuiți 1 112.61. 500 de lei lunar educatorilor și le rămâne și rest.”

Un părinte pe care l-am întâlnit în preajma instituției ne-a spus că în grupa în care merge copilul sau se colectează câte 50 de lei pe luna pentru produse de igienă. Directoarea instituții infirmă acest lucru.

Primarul interimar al capitalei a anunțat acum două săptămâni că angajatii din școli și grădinițe care vor cere sau vor colecta bani de la părinți vor fi imediat demiși, fără să fie așteptate rezultatele anchetei CNA. Șefa direcției Educație nu a răspuns la telefon să ne spună dacă așa se va întâmplă și la grădiniță numărul 91.

alte Articole interesante