Mamele au parte de numai 30 de minute pe zi pentru ele, potrivit unui sondaj

Să fii mamă este un lucru minunat, care necesită și sacrificiu, solicitare, implicare. Nu e ușor, iar acest lucru, probabil, ar putea să-l confirme multe dintre mămici. Un sondaj realizat recent în rândul mamelor cu copii, a ajuns la concluzia că mamele nu reușesc să-și rezerve mai mult de 30 de minute pe zi pentru ele.

separator
De asemenea, s-a observat că, în medie, un părinte petrece aproximativ 18 ore pe săptămână pentru a se ocupa de copil, în afara celor 40 de ore de muncă de la serviciu.

Același sondaj a arătat că, într-o zi, mamele ajung să petreacă aproximativ 14 ore ocupându-se cu tot felul de activități ce țin de casă și de copii. În privința timpului liber, o mare parte dintre părinți au precizat faptul că ajung să se ascundă de copii pentru a avea parte de câteva minute doar pentru ei. Aproximativ 24% dintre părinții analizați au spus că ajung să aibă și 30 de ore pe săptămână în care se ocupă doar de copiii lor.

O firmă britanică, „TVBed”, a efectuat și ea un studiu legat de timpul liber al mamelor, iar rezultatele au fost următoarele:

• Jumătate dintre mame au explicat faptul că se relaxează mai ales în dormitor
• Mai mult de jumătate au spus: cea mai mare bucurie este să se poată uita liniștite la programele TV preferate
• 7 din 10 femei au menționat că partenerii lor au mult mai mult timp liber decât ele în timpul săptămânii
• 3/4 dintre ele au spus că nu se pot relaxa pe deplin într-o zi de lucru la gândul că au multe treburi de făcut
• 78% dintre mame au recunoscut că se ocupă doar ele de treburile casnice.

Realizându-se o medie între minutele pe care o mamă le are doar pentru ea, s-a ajuns la concluzia că, adesea, aceasta nu are mai mult de 15 minute de relaxare pe parcursul unei zile.

Dacă ești mămică, povestește cum stau lucrurile în cazul tău.

sursa

alte Articole interesante