O femeie a mers la clinică pentru a face avort, dar a născut în timpul consultației

O femeie a mers la o clinică de obstetrică-ginecologie cu intenția de a face o întrerupere de sarcină, însă a născut în timpul consultației. Atât mama cât și fetița sunt sănătoase.

separator

Femeia din Mississippi a încercat să facă o întrerupere de sarcină la singură clinică rămasă în stat care efectuează avorturi. În schimb, în timpul consultației menite să determine cât de înaintată este sarcina femeii, această a intrat în travaliu și la scurt timp a adus pe lume o fetiță sănătoasă.

„Totul s-a întâmplat în maxim 20-30 de minute. Țînând cont de aspectul copilului născut, se pare că sarcina femeii ajunsese la termen”, a explicat directoarea clinicii.

Directoarea a menționat și că echipa medicală nu a avut timp să efectueze o ecografie, pentru a vedea câte săptămâni avea sarcina femeii, deoarece a intrat la foarte scurt timp în travaliu. Mama ar fi știut că este însărcinată doar de câteva zile.

„Pacienta a spus că a mers la spital în urmă cu câteva zile, unde i s-a spus că e însărcinată, dar nu i s-a făcut și o ecografie pentru a determina cât de avansată era sarcina.”

În momentul în care mama a realizat că urmează să nască în timpul consultației menite să stabilească dacă poate face avort, femeia a rămas fără reacție.

„Era tăcută și părea puțon șocată, dar nu foarte comunicativă. Apoi, totul s-a întâmplat atât de repede, că n-a mai fost timp de discuții.”, a completat directoarea.

Imediat după naștere, femeia și fetiță să au fost transportate la spital, unde s-a determinat că amandoua sunt perfect sănătoase.

Chiar dacă femeia n-ar fi intrat în travaliu și n-ar fi fost atât de avansată sarcina, gravidă tot n-ar fi putut să facă avort. Legea în Mississippi prevede că întreruperile de sarcina pot fi făcute doar la 24 de ore de la o consultație inițială. În plus, în prezent întreruperile de sarcina se pot face până la cel mult 16 săptămâni de sarcină.

sursa

alte Articole interesante