O istorie emoționantă! O fetiță care s-a născut cu o greutate de 930 de grame, e deja fată mare și frumoasă

În ajunul Zilei Mondiale a Prematurilor, Spitalul Clinic Municipal Nr. 1, ne dezvăluie o istorie emoționantă cu final fericit. Cazul unei fetițe care a învins în lupta pentru viață fiind ajutată de medici și părinți. Această poveste ne arată că micuții născuți prematur au nevoie de o atenție deosebită și niciodată nu trebuie să ne pierdem speranța într-un viitor luminos.  

separator

,,Ilincuta s-a nascut cu o greutate de doar 930 de grame, prea devreme și prea micuță. Poate din dorinta de a cunoaste lumea, de a ne cunoaste pe noi, de a cunoaste buneii! Poate din dorinta de a trăi!
Nașterea prematură a Mariuței și Ilincuței a fost o mare încercare pentru familia noastră”, povestesc părinții fetiței.

,,Nu am apucat să ne bucurăm de acest eveniment pentru că am fost… speriați și slab informați. Am avut însă norocul, am fost binecuvântați de Bunul Dumnezeu să întâlnim în acele vremuri niște oameni extraordinari! Persoane care au depus toate eforturile, cunoștintele, credința, optimismul, simpla omenie, pentru a ne încuraja și a ne oferi acest sentiment unic, de a fi părinții unor fetițe-luptătoare!
Ilincuța este o inspirație! Un izvor nesecat de inspirație și exemplul unei iubiri necondiționate. Suntem și vom fi recunoscători Bunului Dumnezeu pentru faptul că a adus în calea noastră oamenii care ne-au învățat pe exemplul copiilor noștri prematuri, luptători, să nu cedăm niciodată. Oameni care ne-au demonstrat că acesti copilași merită din plin dreptul la viață! Oameni care ne-au învățat că drumul în viață al acestor copilași este la fel ca și al tuturor, poate doar un pic mai…în pantă. Vă mulțumim și vă dorim să fiți sănătoși și mereu inspirați! Familia noastră vă cuprinde pe toți cu mare mare drag!”, este mesajul părinților adresat colectivului de medici de la Spitalul Clinic Municipal Nr. 1.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

De 8 Martie, și-au făcut cel mai frumos cadou! Mai multe femei au născut în zi de sărbătoare la o maternitate din Capitală

În ziua de 8 Martie, au devenit mămici și, astfel, și-au facut cel mai frumos cadou de Ziua Internațională a Femeii!

De 8 Martie, la spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” s-au născut 8 copii, cei mai mulți dintre bebeluși sunt băieți. 3 fetițe și 5 băieței au fost florile și trofeele acestor mame care și-au văzut visul împlinit chiar de 8 Martie – ziua în care vor marca două sărbători în una. Nașterile au decurs normal, copiii sunt perfect sănătoși, iar mamele lor sunt în stare satisfăcătoare.

De opt martie, Ana a adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă. Tânăra de 24 de ani a devenit mămică pentru prima dată. Deși nașterea a durat mult timp, se simte epuizată și durerea este de nedescris, tânăra ne-a mărturisit că este extrem de fericită, se simte binecuvântată, cu cel mai frumos cadou dăruit de Dumnezeu, transmite radiomoldova.md.

„ Mi-a dat Domnul astăzi două cadouri odată. – Și v-ați gândit la un nume? – Ariana. Doar femeile care au născut o să mă înțeleagă ce durere este aceasta, prin ce trece, dar cred că atunci când uiți de tot, mai vrei. Eu trebuia să nasc pe 20 sau 23 februarie. Tăticul a fost acasă, a dorit să asiste la naștere, dar copilul nu a vrut să apară atunci, a vrut pe opt martie. Aceasta este o fericire extrem de mare, extrem, mai ales când o hrănești cu sânul tău propriu, când stai lângă puișor, iar când o vezi că plânge ți se rupe tot în tine.”

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova rata natalității este în continuă scădere, iar în opt ani, numărul nou-născuților a scăzut cu aproximativ 34 la sută. Prin implementarea diverselor politici sociale, autoritățile de profil încearcă să motiveze familiile să aducă pe lume mai mulți copii. Astfel, începând cu 2024, indemnizația unică oferită la nașterea copilului a fost dublată și constituie 20 de mii de lei.

Zeci de pensionari își scot lucrurile la vânzare, ca să nu moară de foame
Articolul anterior
Când recuperează mamele orele de somn pierdute după ce nasc?
Articolul următor