„Opriți burtica – eu cobor” – un nou proiect inspiră încredere femeilor însărcinate și proaspetelor mămici!

Sarcina și nașterea sunt unele dintre cele mai emoționante, dar și pline de responsabilitate perioade din viața unei femei. Aceasta aduce bucurie și împlinire sufletească, dar și clipe de neliniște și atitudine grijulie față de bebelușul din burtică și perioada post-partum. Mai multe mămici și viitoare mămici au participat la seminarul ,,Opriți burtica – eu cobor”, acolo unde au aflat lucruri utile de la specialiști în domeniu, au primit daruri, dar și au socializat între ele, oferinduși sfaturi practice și împărtășindu-și cu drag din experiența maternității.

separator

Pe data de 7 iunie, bloggerița Daniela Dermengi a dat start unui nou proiect. De această dată este vorba despre un eveniment despre maternitate, denumit „Opriți burtica – eu cobor”. Autoarea blogului Ladylike și organizatoarea evenimentului a împlinit exact 39 de săptămâni pe 7 iunie. Aceasta a reușit să aduce la seminar 40 de participante, majoritat graviduțe, care au asistat la prezentările a 7 speakeri profesioniști din diverse domenii.

Speakerii evenimentului au fost medicul ginecolog Maxim Călăraș, nutriționistul Elena Ozun, cosmetologul Ecaterina Lica, antrenorul-medic Denis Darabanschi, psihologul Anna Comendant, juristul Olga Comerzan și managerul general Antos Tatiana Ustica.

Timp de o oră, fiecare speaker a comunicat cu participantele prezente la eveniment și a răspuns la întrebările acestora.

„Seminarul a avut drept scop să creeze o punte de comunicare dintre femeile preocupate de maternitate și profesioniști și să elucideze toate miturile știute din auzite sau descoperite pe internet”, a scris Daniela Dermengi pe blogul ei.

„Toate cele cinci femei speakeri ai seminarului sunt mame și mame în devenire. Elena și Anna sunt însărcinate, Olga și Tatiana – proaspete mămici, iar Ecaterina – mamă de adolescentă.”, menționează Daniela pe blog.

Organizatoarea evenimentului este cert convinsă că mesajul de la burtică la burtică, de la mamă la mamă ajunge mai ușor.

Evenimentul a fost susținut de un șir de parteneri. „Sunt parteneri de care fiecare mamă sau mamă în devenire trebuie să cunoască. Le mulțumesc pentru susținere tuturor. Astfel, am reușit să fim nu doar utili prin acest seminar informativ, dar și plăcuți prin toate darurile pe care le-am oferit. Sunt sigură că toate participantele au plecat acasă cu sentimentul că a meritat efortul de a fi acolo. Prin darurile oferite, investiția în biletul de participare a fost acoperită și depășită”, a scris Daniela în postarea sa de pe blog. Amintim că biletele au costat 300 de lei.

Partenerii evenimentului au fost cosmetica naturală AntosArt PoligrafBiantti – producător local de migdaleCasa LiaDoctor Lica SalonDulcinellaStudioul de fitness și nutriție Elena OzunEpilare definitivă cu laser diodaFarmacia FeliciaMedpark, fotografa Olga Scorpanapa OM,  Pao CandlesPerna meaPrimul sens,  Vion Impex SRL.

„Medicul nu mi-a făcut deocamdată un consult ginecologic de teamă să nu-mi genereze nașterea și să nu pot fi prezentă la eveniment. Deși exista un plan B, desigur că era foarte important să fiu astăzi aici”, menționase Daniela în cadrul evenimentului.

Daniela nu a mai apucat să meargă la consultul ginecologic, ci direct să nască – bebelușul ei a hotărât să oprească burtica și să coboare pe 9 iunie, la doar două zile după eveniment.

„Tot ce s-a întâmplat – procesul de pregătire a evenimentului „Opriți burtica – eu cobor”, derularea acestuia și ulterior venirea pe lume a bebelușului meu la două zile distanță – a fost un șir de circumstanțe fericite. Mă bucur că mi-a reușit. Și am obiceiul să repet ce îmi iese bine. De aceea, voi mai organiza evenimente despre maternitate și… voi mai face copii”, astfel încheie Daniela postarea de pe blog despre eveniment.

Vezi mai multe imagini din cadrul seminarului!

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Cleopatra Stratan vrea să plece din Moldova
Articolul anterior
Colegii de clasă și prietenii îl deplâng pe Dan, tânărul care a fost împușcat la piscina din Hâncești
Articolul următor