Pici cuminți și mămici fericite! Vezi cum îți motivezi copilul să descopere și să învețe lucruri noi

Potrivit psihologilor, socializarea copiilor făcută corect și de la o vârstă timpurie, este un lucru primordial de care trebuie să se preocupe proaspăta mămică, chiar din primul an de viață. Important este să înțelegem că nu e vorba de o rupere dramatică din brațele mamei, ci o adaptare treptată, cu răbdare și multă tărie de caracter pentru părinți.

separator

De cele mai dese ori se întâmplă următoarele cazuri:
1) Mama nu se desparte de copil până la vârsta de grădiniță și atunci socializarea devine mai puțin ușoară;
2) Mama lasă copilul la creșă sau rude pentru perioade îndelungate, ceea ce la fel afectează starea emoțională a copilul, într-un mod care dă rezultate neplăcute mai târziu.

Așadar, avem două tipuri de extreme și în ambele cazuri, cu consecințe mai devreme sau mai târziu. De aceea, pentru a evita cazurile expuse mai sus, la cererea mai multor mămici a fost creată  Asociația „AVI Centru AO” – O mămica liniștită – o familie fericită!. Aceasta vine să ușureze viața de mamă și de a vă ajuta să treceți mai ușor peste perioada postnatală și a savura conștient fiecare clipă petrecută cu copilaș.Toate mămicile cu copilași cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani sunteți așteptați zilnic pentru 1-3 ore, la „Avi Centru AO” Anume, în această perioadă este bine ca copilul să fie lăsat în ambianța străină (fără mama) pentru un timp scurt, în care acesta reușește să fie captat de anturaj, datorită curiozității sale înnăscute. După ce realizează care este scopul acestor vizite, de obicei la început  este capricios (însă nu în toate cazurile), iar apoi apare convingerea, că el vine doar pentru a se juca, a învăța lucruri noi, a face cunoștință cu semenii lui (ceea ce micuții adoră), după care o reîntâlnește pe mămica cu brațele deshise. În centru activează specialiști cu studii în psiho-pedagogie, arte plastice și limbi străine: rusa, româna și engleza. Aceștia au sunt profesioniști desăvârșiți cu suflet mare și energie pozitivă, calități testate pe propriii copii. La „AVI Centru AO” – O mămica liniștită – o familie fericită!, picii vin cu drag și foarte des nu vor să plece acasă.Deci, dacă e să privim acest serviciu din mai multe puncte de vedere, pe de o parte ajută copilul să fie mai independent, sa nu aibă frică de a ramâne singur pentru o perioadă scurtă de timp, se evită isteriile în public, precum și multe alte beneficii. Iar pe de altă parte îi dă posibilitatea mamei să aibă cele 2-3 ore libere pe zi:

  • pentru a face shopping;
  • pentru a merge la dentist sau oricare alt medic;
  • daca vreți să faceți ordine în casă;
  • pentru a merge în vizită la o prietenă;
  • dar și pentru multe alte mici plăceri pentru sufletelul dvs.

Vârsta potrivită pentru  începerea socializării – 1 an+

Priorități:
*** copilul mai ușor se adaptează cu lipsa mamei și mai ușor este captivat de micile minuni care se întâmplă în jurul lui;
*** începe comunicarea cu semenii lui și absoarbe tot ceea ce i se arată;
*** își dezvoltă comunicarea verbală, în fiecare zi rostește silabe și cuvinte noi (chiar dacă acasă refuză să o facă);
*** învață să fie independent în micile sale necesități (apă, gustări, WC…)
*** face cunoștință cu lumea artei și a limbilor străine (caci centrul se axează pe transmiterea unor cunoștințe de bază a limbii engleze și pictura, desen, aplicații, ceea ce contribuie la o dezvoltare
armonioasă a copilului încă din perioada antepreșcolară);
*** nu se face diferența dintre vorbitorii de limbă rusă și romană, deci copilul deja le înțelege și le asimilează pe ambele);
*** centrul dispune de o sală de creație și una de joacă, fără uși, ceea nu limitează copilul în acțiuni. Mai multe, el are posibilitatea de a alege individual cu ce vrea să se ocupe, fără a fi obligat la anumite activități.La „AVI Centru AO” îți poți aduce copilașul pentru mai multe ore în fiecare zi cu inima împăcată. Într-o atmosfera de familie, cu mult suflet și dragoste, micuții se vor simți minunat! De asemenea, centrul oferă vouchere cu diferite servicii incluse – darul perfect pentru o mămica. Le puteți procura și face cadou, surorilor, prietenelor sau mămicilor cu posibilități mai mici, pentru a le face viața mai frumoasă. „AVI Centru AO”este o asociație non profit și primește orice tip de ajutoare sau donații pe care ulterior le trasmite celor care au nevoie de asta.

Pentru a vă convinge de aceste beneficii, vă invitam pe strada Mircea cel Batrin 39 (intrarea din partea Neokinetica), la „AVI Centru AO”, iar pentru mai multe detalii puteți apela la numărul de telefon: 076090160. Sau accesați pagina de facebook a centrului și grupul online „Mămica liniștită – familie fericită!”.

Sunteți așteptat cu drag!!!

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Tânăra de 15 ani dată dispărută, a fost găsită
Articolul anterior
Un bărbat a încercat să treacă frontiera cu trupul soției sale, spunând că aceasta doarme
Articolul următor