Poveste pentru copilul tău

Cum și-a făcut Bobo prieteni

Familia leuțului Bobo era foarte prietenoasă și respectată în savana africană. Toate animalele din pădure îl lăudau pe tatăl-leu pentru înțelepciunea și curajul său. Mama leoaică era iubită pentru bunătatea și blândețea ei. Iar Bobo era mândru de ei și dorea cu nerăbdare să crească mare; la fel ca mama și tata, și toate animalele să-l iubească și să-l respecte la fel de mult.Timpul trecea și leuțul – Bobo ajunse la vârstă când toți puii de animale din savana africana merg la grădiniță.


Daniela Sircu-Ursu,
Psiholog consultant

– Voi fi la fel ca tata și mama, se gândi leuțul pășind mândru pe drum, voi fi regele animalelor de la grădiniță! Când mă vor cunoaște, toate animalele mă vor îndrăgi și mă vor respecta, visa puiul de leu.

Chiar din prima zi, leuțul le arăta cine este cel mai puternic și curajos.

– Eu sunt primul! îl îmbrânci pe puiul de rinocer Dodo în timpul plimbării de dimineață.

Aruncă cu o nucă de cocos în puiul de girafă.

– Eu sunt cel mai puternic! strigă leuțul mulțumit de sine.

Toată ziua Bobo le-a arătat puilor de animale cât de puternic și deștept este. În următoarea zi a fost la fel.

Timpul trecea și nimeni nu mai dorea să prietenească cu el. Leuțul Bobo era foarte trist și nedumerit. Nu era oare el cel mai puternic, cel mai deștept? Nu era oare el, viitorul rege al animalelor?

Atunci Bobo se gândi să-și întrebe părinții: pe  tatăl-leu și mama-leoaică, ce nu e în regulă cu puii de animale de la grădiniță, de ce nu  vor sa-i fie prieteni?

– Pentru a-ți face prieteni trebuie sa-i meriți, spuse liniștit tatăl-leu, fii bun cu ei și prietenos, iar puterea folosește-o doar când e nevoie, nu flutura cu pumnii în stânga și în dreapta, fii calm și reținut.

Mama-leoaică își îmbrățișa gingaș puiul.

– Tu ai o inima blândă și plină de dragoste, folosește-o! spuse ea ciufulind cu gingășie coama puiului de leu, fii atent cu cei din jurul tău și nu răni pe nimeni.

– Atunci nu am nevoie de ghearele ascuțite și dinții puternici? făcu mirat Bobo. La ce-mi folosește atunci puterea?

– Pentru a participa la competiții sportive, spuse blând tatăl-leu, și pentru ai apăra pe cei mai slabi decât tine.

Bobo era din nou mulțumit de sine și fericit. Aflase ce trebuie să facă pentru a fi iubit și respectat. Nu era niciun secret.Trebuia doar să se poarte cu toți așa cum ar vrea să se poarte alții cu el.

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

50 modele de genți în trend pentru 2013
Articolul anterior
Prostituatele din Brazilia primesc cursuri gratuite de limbi străine
Articolul următor