Sfaturi pentru a fi o super mamă pentru piciul tău

Condiția esențială pentru a fi o mamă de nota zece –  este să nu te lași copleșită de ideea de perfecțiune, deoarece nu există așa ceva. A fi o super mamă nu înseamnă a face tu tot. Să faci curățenie în casă, să ai grijă de copii și de partener și încă să îți găsești timp și  pentru a te menține frumoasă, și sănătoasă… Sunt prea multe de făcut pentru o singură persoană. Însă, îndeplinirea tuturor acestor sarcini continuă să fie obiectivul multor femei. De aceea, în baza acestei premize fundamentale, mai jos găsești sfaturi esențiale pentru a-ți îndeplini „misiunea” de mamă cu brio.

separator
Iubește și iartă – cei mici își doresc întotdeauna să audă cuvintele  „Te iubesc”. Niciodată, nu poți considera că le-o spui prea des. Însă, este important și să dovedești dragostea pe care o declari. Te întrebi cum? Fă-ți timp pentru a te juca cu copii tăi, pentru a-i ajuta la lecții, pentru a împărtăși momente frumoase în familie. Un alt element important în dinamica familiei este iertarea. Cu toții greșim. Însă a cere și a oferi iertare celor din jur ne ajută să ne dezvoltăm ca oameni și să fim cele mai bune mame.

Stabilește un set de priorități –  organizează-ți agenda și ocupă-te mai întâi de lucrurile cele mai importante. Dacă ai ceva de rezolvat pentru serviciu și mai durează până trebuie să duci copiii la școală, profită de acest răgaz pentru a-ți face treaba. Există diverse resurse tehnologice care te pot ajuta să îți îndeplinești obligațiile de femeie și mamă. Pune-le pe primul loc pe cele mai urgente.

Organizează-ți treburile casnice – sarcinile atribuite trebuie să țină cont de vârsta, forța și abilitățile fiecărei persoane. Împreună, puteți organiza un program cu sarcinile domestice. Obsesia pentru ordine și curățenie nu este sănătoasă, dar nici dezordinea și mizeria nu sunt benefice. Și tatăl trebuie să participe, la treburile casnice.

Oferă-le copiilor cât poți din timpul tău – pe lângă îndeplinirea sarcinilor gospodărești, trebuie să vă petreceți timp și în familie. Este bine să serviți măcar o masă pe zi împreună, ținând televizorul și telefoanele mobile închise. Mesele în familie contribuie la menținerea bunăstării fizice și emoționale a copiilor și adolescenților.

Râzi și plângi – viața de familie oferă emoții pozitive, dar și negative. O super mamă se bucură de compania familiei și împarte cu toți atât momentele fericite, cât și pe cele dificile. Zâmbește după o zi grea de muncă. Însă, nu ezita să îți arăți și lacrimile de tristețe partenerului sau copiilor când treci prin momente grele.

Oferă-i tatălui locul lui – o super mamă recunoaște și apreciază bărbatul care le-a dat viață copiilor ei. Împarte totul cu partenerul tău, atât sarcinile domestice, cât și părintești. Din păcate, în ziua de azi, am creat o imagine eronată a mamei puternice care poate face orice, fapt care devine o piedică în acceptarea dragostei și sprijinului bărbatului cu care femeia își împarte viața. Dacă părinții sunt despărțiți, nu însemnă că micuții trebuie să se distanțeze de tată. Chiar și atunci când tatăl nu este prezent și nu își îndeplinește responsabilitățile, o super mamă evită să inspire ură și ranchiună în sufletul copiilor față de părintele lor.

Ai grijă de tine – desigur, trebuie să ai grijă de copiii tăi, dar și de tine. Pentru a fi o super mamă și a face față tuturor provocărilor pe care le impune creșterea copiilor, trebuie să fii în formă fizică, mintală și emoțională optimă. Bunăstarea copiilor tăi depinde și de echilibrul tău psihic și emoțional.

Sursa

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

O moldoveancă a cucerit medalia de bronz la turneul internațional de la Oriol
Articolul anterior
O moldoveancă luptă pentru cel mai frumos zâmbet din Univers
Articolul următor