În Spania a apărut un monument al ,,Mamei aflate în concediul de creștere a copilului”. Foto

O asociație culturală din Torrelavega, Spania, s-a gândit și la mamele aflate în concediul de creștere a copilului. Mulți consideră că dacă femeia este în concediu de maternitate sau de creștere a copilului, ea nu face nimic și este liberă toată ziua. Ei bine, organizația a ținut să spulbere acest mit și a înălțat un monument, pe care l-a numit sugestiv: “Femeie în concediu de creștere a copilului”.

separator

Creatorii și-au dorit să transmită că de fapt concediul reprezintă o mare responsabilitate pentru viața și sănătatea mult așteptatului copilaș: îngrijorare, nopți nedormite, răceli, colici.

Pe lângă bucuria de a avea un copil, concediul de creștere este însoțit și de o mulțime de responsabilități care cad pe umerii mamelor. Doar o femeie aflată în concediu de creștere a copilului știe ce înseamnă să te apropii de oglindă și să vezi o față istovită, cu cearcăne sub ochi și păr dezordonat, care nu a fost tuns de câteva luni.

Concediul e acea perioadă în care prietenele rămân uimite că reușești să faci atât de multe, iar soțul te întreabă: “De ce nu ai reușit să faci asta? Ai fost toată ziua acasă…”. Monumentul a devenit foarte popular și a atins inimile multor femei din întreaga lume. Totuși în ciuda faptului că există atâtea dificultăți, concediul de creștere a copilului ne ajută să înțelegem și să trăim pe deplin bucuria de a fi mamă. Pare ciudat, dar anume în această perioadă mamele se simt cele mai fericite și împlinite. La urma urmei să te odihnești vei reuși oricând.

sursa: www.fasingur.info

alte Articole interesante