Util pentru părinți! La trecerea graniței cu copii minori, nu mai este necesară declarația notarială din partea celuilalt părinte

Părinții moldoveni care decid să pornească în călătorie împreună cu copiii lor minori, trebuie să cunoască faptul că noua legislație a Republicii Moldova înlesnește trecerea frontierei pentru copiii neînsoțiți de ambii părinți.

separator

Minorii pot ieși din țară, însoțiți de către unul dintre părinți, fără a mai fi necesar consimțământul avizat notarial din partea celui de-al doilea părinte.

Potrivit Poliției de Frontieră, ,,legislația Republicii Moldova permite unuia din părinți, indiferent de statutul acestuia – căsătorit sau divorțat, să călătorească cu copilul minor fără a deține împuternicirea notarială din partea celui de-al doilea părinte”.

Părinții sunt atenționați să se asigure că pașaportul este perfectat pe numele copilului. Din 2011, fotografia și datele copilului nu mai sunt introduse în pașaportul părinților, acest lucru însemnând că documentul de călătorie este absolut obligatoriu pentru copii, chiar din primele zile după naștere.

alte Articole interesante