Dorina Cojocaru despre sarcină: ,,Sucul de portocale, o perioadă, a fost principalul salvator!”

Mai bine de nouă ani, a muncit în televiziune, de aproape un an și jumătate, gestionează cu succes Școala de televiziune din Moldova. E inteligentă, carismatică și are un soț iubitor, care o sprijină în toate. Rodul iubirii și al dragostei a fost tot de ce avea nevoie jurnalista Dorina Cojocaru-Filipschi pentru a se simți pe deplin împlinită. Vedeta de televiziune trăiește una dintre cele mai emoționante perioade din viața ei. A aflat că este însărcinată și că va deveni mămică!

separator
17760158_1543706442336095_8951567404708090404_nDorina Cojocaru ne-a dezvăluit mai multe detalii din primul trimestru de sarcină, după ce am provocat-o să ne povestească despre trăirile ei, într-un interviu sincer și special.

Am întrebat-o cum a surprins-o marea veste.

,,E un copil pe care îl aștept de multă vreme, dar la care nu m-am grăbit să ajung, l-am lăsat să aleagă momentul în care va dori El să vină. În acest moment, sunt toată în așteptarea lui. Abia aștept primele mișcări și nu grăbesc dorința întâlnirii directe. Vreau să savurez la maxim senzația de a-l simți protejat”, ne povestește jurnalista.

Chiar dacă, în cuplu, plana miracolul concepției, iar sarcina nu a fost una neplanificată, vestea că va deveni mămică i-a adus jurnalistei un amalgam de emoții și fiori:

,,E o trăire de nedescris, am rămas în singurătate, cel puțin o oră, ca să conștientizez schimbarea care îmi va diviza, oarecum, viața în două mari segmente. A fost o surpriză, cu gust de sare, cutremur sub picioare și cu aromă de fericire. Cât despre sarcina planificată, îmi suna totul oarecum rigid. După 30 de ani, nu prea obișnuiesc să planific lucrurile în viața mea, decât în cea profesională”, mărturisește Dorina Cojocaru.
d59f060d0aa44f6fbf32e5907270ea8cDespre primele semne de sarcină. Cum s-au manifestat?

,,Mi-am dat seama că va urma ceva deosebit, pentru că am învățat să îmi simt corpul, să-i identific schimbările. Știam încă înainte de a-mi confirma, că încep o nouă pagina în viața mea, pe care mi-o doresc scrisă până la capăt, dacă va fi cu voia Domnului”.

Una dintre cele mai importante și emoționante clipe dintr-un cuplu este, bineînțeles, atunci când femeia își anunță bărbatul că a devenit însărcinată. Nici în cazul graviduței noastre, acest moment nu a fost lipsit de surprize dintre cele mai inedite:

,,A fost frumos, poate așa cum vizează orice femeie, l-am anunțat peste vreo 2 ore, pentru că am avut nevoie să-mi simt emoția, știind că a lui va fi una copleșitoare și că o va înăbuși pe a mea. Mă gândeam să îi scriu un sms, să-l sun poate, o sfială mă cuprinse. În cele din urmă, am ales să-i comunic direct, verbal și oarecum rece și distantă, desigur partea cu seriozitatea se spulberase în următoarele zece secunde”, zâmbește fericită viitoarea mămică.
ooppPentru că sarcina este abia la început și multe mămici experimentează în această etapă semnele toxicozei, ne-am dorit să aflăm cum se simte viitoarea mămică:

,,Învățăm să devenim o echipă. Încerc, în primul rând, să gândesc pozitiv. Sucul de portocale, o perioadă, a fost principalul salvator. De ajutor au fost și plimbările, dejunul de la ora cinci dimineața”.

Jurnalista Dorina Cojocaru este o graviduță activă. Pe lângă activitatea în care este implicată în fiecare zi, jurnalista adoră plimbările în aer liber.

,,E o perioadă mai delicată. Cu toate astea, încerc să-mi continui activitățile după programul obișnuit. În primul rând, profit de orice ocazie pentru a ieși în natură și a face mișcare. O plimbare în aer liber, aerul curat îmi dau un plus de energie. Șofatul îmi face bine”.

Despre sexul bebelușului…(zâmbește)

,,E probabil detaliul care contează cel mai puțin, la prima sarcină. Nu ne dorim să aflăm sexul copilului. Este binevenit, indiferent dacă e băiat sau fată”.

Un alt aspect care le preocupă pe viitoarele mămici este nașterea: unde voi naște? cine îmi va asista nașterea bebelușului?. Dorina ne-a dezvăluit preferințele ei și nașterea se va efectua, cel mai probabil, la o clinică privată.

,,Momentan, ne interesează o clinica privată, dat fiind faptul că ne dorim niște servicii de nivel ridicat, care ar reduce mult din nervi și trăiri neplăcute. Aștept cu nerăbdare prima întâlnire. Am să-i povestesc acestei minuni atât de multe despre lumea în care urmează să apară!”.
17240532_10154467569063786_7571829891389641087_o

alte Articole interesante